«Τρέχω για την Κατερίνη»: Με ρεκόρ συμμετοχών και εθελοντών ολοκληρώθηκε η μεγάλη αθλητική γιορτή

Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας άτομα με ειδικές ικανότητες,  εκατοντάδες εθελοντές, δεκάδες μουσικά σχήματα, 2.200 εγγραφές – αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση αποτελούν συστατικά στοιχεία της μεγάλης αθλητικής, πολιτιστικής γιορτής: «Τρέχω για την Κατερίνη 2018».

Τον αγώνα διοργάνωσαν με αρτιότητα και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το πρωί της Κυριακής 7 Οκτωβρίου.Καθιερωμένο πλέον σημείο εκκίνησης ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσαν από κοινού, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «Το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» συνιστά δυναμικό θεσμό για τον Δήμο, που προωθεί την ευγενή άμιλλα και τα υψηλά ιδανικά στη νεολαία του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια στον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, στον ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ», σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συλλόγους και συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος, που δίνει ζωή με την κίνηση».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους δρομείς, τους συνεχάρη «για τη μαζική τους συμμετοχή» κάνοντας λόγο «για το υγιές φαινόμενο του αθλητισμού», ενώ αναφέρθηκε και «στην ιστορική, γεμάτη συμβολισμούς για την απελευθέρωση της πόλης διαδρομή του αγώνα».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος σημείωσε: «Ο αγώνας δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», στηρίζει και καλλιεργεί το μαζικό αθλητισμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Τρέχουμε σε έναν αγώνα, που σημασία έχει η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες και στέλνουμε το μήνυμα: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος, ο οποίος έκανε λόγο: «για την προώθηση μέσω της αθλητικής γιορτής των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι», ενώ προσκάλεσε όλους «να συμμετέχουν μαζικά τον προσεχή Μάρτιο στον  10ο επετειακό Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου  και στους παράλληλους αγώνες του KATERINI RUN 2019».Επιπλέον, παρέστησαν στις απονομές και στον τερματισμό, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων. 

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:

  1. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»)
  2. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ)
  3. ΚΟΥΜΑΝΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΜΑΣΟΥΤΗΣ)

 

Στην κατηγορία των γυναικών οι:

  1. ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)
  2. ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»)

3.ΑΛΚΜΗΝΗ ΚΑΡΚΑ (ΜΑΣΟΥΤΗΣ)

-  ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ  (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ)