Διαμαρτυρία με πορεία στην Κατερίνη για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών

Με πορεία στο κέντρο της πόλης, εξέφρασαν την διαμαρτυρίας παραγωγοί λαϊκών αγορών για το κλείσιμο των λαϊκών στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης κορονοιού.

Νωρίτερα, μέλη των Δ.Σ των τριών σωματείων του νομού έδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και τις προτάσεις στην αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, ενώ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος κ. Νίκος Παπανικολάου, περιμένουν την έμπρακτη υποστήριξη από τους τοπικούς βουλευτές. Ο κ. Παπανικολάου επεσήμανε ότι η χθεσινή κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα ωστόσο, όπως είπε εάν δεν υπάρξουν νεώτερα τότε θα προβούν σε δυναμική κινητοποίηση. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος, οι λαϊκές αγορές πρέπει να λειτουργήσουν πάλι επισημαίνοντας ότι ο κλάδος έχει φτάσει στα όρια του και δεν αντέχει άλλο.

Την έντονη διαμαρτυρία της για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών λόγω κορωνοϊού εκφράζει Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης, η οποία με ανακοίνωση της ζητά «να μείνουν ανοιχτές, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει πλέον. Αλλά και η αντοχή των πωλητών έχει φτάσει στα όρια της. Γιατί θα φτάσουμε τελικά στο σημείο όπου δεν θα κινδυνεύουμε από τον κορωνοϊό, αλλά από την ανθρώπινη ασχετοσύνη», τονίζει η Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση

«Έχουμε αντιληφθεί ότι οι λαϊκές αγορές φταίνε για τα πάντα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Φταίμε για όλα. Για το ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει στη δύση. Για το, ότι τα χελιδόνια, είναι αποδημητικά πουλιά. Για το, ότι το χειμώνα, κάνει κρύο και το καλοκαίρι ζέστη. Εμείς φταίμε. Όπως φταίμε και για τη μετάδοση του κορωνοϊού. Γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί η κυβερνητική απόφαση, ώστε σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς και Πιερία), να κλείσουν οι λαϊκές αγορές;»


Εκτύπωση   Email