Ο JAY-Z έχει ταχθεί ένθερμα υπέρ της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες και ηγείται πολλών εγχειρημάτων που επιδιώκουν την εξασφάλιση ισότητας για περιθωριοποιημένες ομάδες.

Η Team Roc, ο βραχίονας κοινωνικής δικαιοσύνης της Roc Nation του JAY-Z, διευκόλυνε τη συγκέντρωση δωρεών συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων που θα διατεθούν σε ένα τοπικό πρόγραμμα της οργάνωσης Innocence Project για τη διερεύνηση άδικων καταδικαστικών αποφάσεων στην κομητεία Wyandotte του Κάνσας.Σύμφωνα με την «Kansas City Star», το Innocence Project ασχολείται με περισσότερες από 40 υποθέσεις στην κομητεία ατόμων που έχουν καταδικαστεί άδικα, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης του Lamonte McIntyre, ενός άνδρα που πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή για δύο φόνους που δεν διέπραξε.
Πιο πρόσφατα, ο Olin «Pete» Coones Jr., ο οποίος πέρασε 12 χρόνια στη φυλακή, αθωώθηκε για μια δολοφονία στην κομητεία Wyandotte και πέθανε 108 ημέρες μετά την αποφυλάκισή του από καρκίνο που δεν είχε εντοπιστεί.Η Tricia Rojo Bushnell, εκτελεστική διευθύντρια του Midwest Innocence Project, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η πρωτοβουλία της Team Roc αποτελεί τεράστια βοήθεια και θα επιτρέψει να χυθεί άπλετο φως στις υποθέσεις περισσότερων ανθρώπων.«Είναι μια τεράστια επένδυση», δήλωσε η Rojo Bushnell. «Η δυνατότητα εξέτασης αυτών των υποθέσεων πρόκειται πραγματικά να συνεχίσει να αναδεικνύει αυτό που πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά δίκαιο ποινικό νομικό σύστημα στην κομητεία Wyandotte», πρόσθεσε.Η «Kansas City Star» ανέφερε επίσης ότι η Team Roc αγόρασε μία ολοσέλιδη διαφήμιση στην «Washington Post» που ανέδειξε περαιτέρω τη φερόμενη διαφθορά στο σύστημα δικαιοσύνης του Κάνσας Σίτι.
«Οι αναφορές της αστυνομίας και των αυτοπτών μαρτύρων για εγκληματική συμπεριφορά που διαπράχθηκε από μέλη του αστυνομικού τμήματος του Κάνσας Σίτι του Κάνσας, τις τελευταίες δεκαετίες, είναι συγκλονιστικές», ανέφερε η διαφημιστική καταχώριση.
«Περιγράφουν λεπτομερώς γεγονότα βιασμών, δολοφονιών, σωματεμπορίας και διαφθοράς τόσο ανεξέλεγκτης και τόσο κραυγαλέας, που θα ήταν σοκαριστικό αν έστω και ένας ισχυρισμός ήταν αληθινός», τόνισε.
Τον Σεπτέμβριο, η φιλανθρωπική οργάνωση με επικεφαλής τον JAY-Z κατέθεσε αγωγή κατά του αστυνομικού τμήματος του Κάνσας Σίτι, ζητώντας τη δημοσιοποίηση φακέλων ερευνών, αρχείων προσωπικού και καταγγελιών για παραπτώματα αστυνομικών.
Οι δικηγόροι της Team Roc δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί του Κάνσας Σίτι καταχράστηκαν την εξουσία τους, κατασκεύασαν καταθέσεις μαρτύρων, τοποθέτησαν αποδεικτικά στοιχεία, απέκρυψαν παραπτώματα και ζήτησαν σεξουαλικές χάρες από θύματα και μάρτυρες.Μεταξύ των περιπτώσεων που αναφέρουν, είναι οι καταγγελίες εναντίον του πρώην ντετέκτιβ Roger Golubski, ο οποίος κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να εκμεταλλευτεί και να βιάσει ευάλωτες μαύρες γυναίκες.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την «παραλαβή των αιτημάτων για έρευνες», αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.Η Dania Diaz, διευθύνουσα σύμβουλος της Team Roc, ελπίζει ότι η αγωγή θα στρέψει την προσοχή της κοινωνίας στην καταγγελλόμενη παραβατική συμπεριφορά του αστυνομικού τμήματος.
«Όσον αφορά κάθε δημόσιο θεσμό που πληρώνουμε για να μας υποστηρίζει και να μας προστατεύει, πρέπει να ασκούμε πίεση ώστε να μας υποστηρίζει και να μας προστατεύει, και σίγουρα το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους στο Κάνσας Σίτι του Κάνσας», δήλωσε στο CBS News.
 
ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Leave a Comment