Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο Eminem μετά την εμφάνισή του στο φεστιβάλ του Μποναρού, στο Τενεσί, όπου χρησιμοποίησε ηχητικά εφέ που θύμιζαν πυροβόλα όπλα, με αποτέλεσμα αρκετοί θεατές να τρομοκρατηθούν.

Τα πλάνα από την ερμηνεία του κομματιού «Kill You» δείχνουν θεατές να ουρλιάζουν έντρομοι και να σκύβουν χαμηλά, ενώ από τα ηχεία ακούγονται έντονοι και ρυθμικοί κρότοι, στο τέλος του κομματιού. 
Επηρεασμένοι από τις αλλεπάλληλες αιματηρές επιθέσεις στις ΗΠΑ, αρκετοί από τους παριστάμενους τρόμαξαν από τους θορύβους, νομίζοντας ότι δέχονται αληθινά πυρά ενόπλων. Αρκετοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν απερίσκεπτη την επιλογή του καλλιτέχνη, θεωρώντας πως το κοινό θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί στην αρχή του σόου για να αποφευχθεί ο πανικός. Εκπρόσωπος του Eminem απάντησε λίγο αργότερα πως ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν είχε χρησιμοποιήσει εφέ πυροβολισμών αλλά πυροτεχνημάτων. «Χρησιμοποιούμε αυτό το εφέ για περισσότερα από 10 χρόνια – όπως έχουν κάνει και εκατοντάδες άλλοι καλλιτέχνες, χωρίς να έχει παραπονεθεί κανείς στο παρελθόν», δήλωσε εκπρόσωπος του συνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτή. Στον απόηχο του περιστατικού πάντως, ένας από τους θεατές παραδέχθηκε πως το έβαλε στα πόδια όταν άκουσε τους «πυροβολισμούς».«Το να παρακολουθεί κανείς φεστιβάλ και συναυλίες σε αυτούς τους καιρούς, συνοδεύεται από ανησυχία και φόβο. Αναγκάστηκα να φύγω από την εμφάνιση του Eminem, μετά τον τρίτο κρότο καθώς ο πανικός επικράτησε στο σημείο που βρισκόμουν. Υπερβολικά ρεαλιστικό και τρομακτικό. Θα ήταν καλό να είχαμε προειδοποιηθεί στην αρχή». 

[youtube url=”https://youtu.be/zuRYVi5wyIU”]

Leave a Comment