Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance κάνει πρεμιέρα ένα αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ για τον Michael Jackson , το «Leaving Neverland» το οποίο αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση που έγιναν εναντίον του σταρ.Ο τραγουδιστής είχε αντιμετωπίσει αρκετές κατηγορίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του από τους άντρες με τους οποίους είχε συνεργαστεί στενά, συμπεριλαμβανομένου του χορογράφου Wade Robson, ο οποίος είναι τώρα 36 ετών. 

Ο Αυστραλός χορογράφος κατέθεσε αγωγή εναντίον του «Michael Jackson Estate» το 2016, ζητώντας αποζημίωση ύψους 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενος ότι υπέστη επί επτά χρόνια κακοποίηση από τον καλλιτέχνη. Ο Wade ισχυρίστηκε στην καταγγελία του ότι βιάστηκε από τον τραγουδιστή από την ηλικία των επτά έως και τα 14 του έτη. Τα δικαστικά έγγραφα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για την κακοποίηση που ισχυρίζεται ότι υπέστη, δηλώνοντας ότι περιελάμβανε: «φιλιά και γαλλικό φιλί, πως ο Τζάκσον αυνανίζονταν όταν τον κοιτούσε γυμνό και πως άγγιζε τα γεννητικά του όργανα». Ο Wade ισχυρίζεται ότι ο μουσικός έχασε το ενδιαφέρον του όταν μεγάλωσε, αλλά του είπε προηγουμένως: «Δεν πρέπει ποτέ να πούμε σε κανέναν τι κάναμε». 

Ενώ από τη δίκη δεν προέκυψε πως η εταιρία «Michael Jackson Estate» μπορούσε να κατηγορηθεί για τους ισχυρισμούς, η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή όσα αναφέρει το ντοκιμαντέρ. Η οικογένεια του τραγουδιστή είναι οργισμένη και έχει καταδικάσει δημόσια το Sundance για την προβολή του ντοκιμαντέρ και το HBO το οποίο θα το μεταδώσει. Σε μια ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μια ακόμη χυδαία εκμετάλλευση του Michael Jackson με σκοπό το κέρδος και καλεί τους φανς του να μην δουν το ντοκιμαντέρ. «Αυτή είναι μια ακόμη παραγωγή μιας εξωφρενικής και αξιολύπητης προσπάθειας εκμετάλλευσης του Τζάκσον«, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει επίσης στοιχεία και μαρτυρίες του James Safechuck, ενός ακόμη άντρα που ισχυρίζεται πως ήταν θύμα του Jackson, όταν ήταν δέκα ετών. Εκτός από τους δύο άνδρες, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τις οικογένειες και τους φίλους τους, προβάλλοντας έντονα πόσο υπέφεραν τα φερόμενα θύματα. 

Σε απάντηση στις πιέσεις που έλαβε το Sundance, εξέδωσε μια δήλωση στην οποία αναφέρει ότι το Leaving Neverland δεν θα αποσυρθεί από το πρόγραμμα του φεστιβάλ. «Το Sundance Institute υποστηρίζει τους καλλιτέχνες και τους δίνει τη δυνατότητα να λένε τολμηρές, ανεξάρτητες ιστορίες, ιστορίες για θέματα προκλητικά. Ας κρίνουν μόνοι τους οι θεατές» αναφέρει εν αναμονή της πρεμιέρας.

Leave a Comment