Ο θάνατος του frontman των θρυλικών Prodigy που συγκλόνισε στις αρχές του μήνα τους εκατομμύρια φαν της μπάντας ανά την υφηλιο ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας δι’ απαγχονισμού, επιβεβαίωσαν σήμερα οι αρμόδιες Αρχές της Βρετανίας. 

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ακροαματικής διαδικασίας της δικαστικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο ιατροδικαστής που ανέλαβε να εξακριβώσει τα αίτια θανάτου του 49χρονου Keith Flint κατέθεσε ότι «η αστυνομία εκλήθη στο σπίτι του Flint, όλα τα πρωτόκολλα τηρήθηκαν στην εντέλεια και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε ως μη ύποπτος».Η νεκροψία διενεργήθηκε στο νοσοκομείο του Μπρούμφιλντ στις 7 Μαρτίου. Ωστόσο εκκρεμούν ακόμη τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η σημερινή ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο λεπτά, αφού δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να υποδηλώνει εγκληματική ενέργεια. Ο Keith Flint είχε καλέσει στο τηλέφωνο την εν διαστάσει σύζυγό του και την είχε ικετέψει να κάνουν μια προσπάθεια να τα ξαναβρούν, λίγες μέρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Βρετανός μουσικός που έγραψε ιστορία στον χώρο της μουσικής ως frontman των θρυλικών Prodigy, καθυστερούσε την πώληση της αγροικίας αξίας 1.5 εκατ. λιρών που είχε αγοράσει από κοινού το ζευγάρι, με την ελπίδα ότι ο χωρισμός τους θα ήταν προσωρινός. Ο Flint και η ιαπωνικής καταγωγής DJ, Mayumi Kai παντρεύτηκαν το 2006 και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους το 2018.

Ο Βρετανός μουσικός αναφερόταν συχνά στη σύζυγό του, η οποία εργάζεται και ως μοντέλο, ως «σωτήρα του». Σύμφωνα με πηγές από το στενό περιβάλλον του ζευγαριού, ο frontman των Prodigy λάτρευε την κατα 18 έτη μικρότερη Kai, η οποία φέρεται να τον έσωσε από μια ζωή γεμάτη ναρκωτικά, γυναίκες και επιφανειακές σχέσεις. Όπως είχε αναφέρει ο Flint σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο έρωτας για την γυναίκα του ήταν κεραυνοβόλος. Αμέσως μετά την γνωριμία τους, άρχισαν να ταξιδεύουν μαζί στην Ευρώπη, ωστόσο το αγαπημένο μέρος και των δύο παρέμενε το Έσεξ. Έτσι αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί και να αγοράσουν ένα σπίτι. 
Παρότι όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για μια σχέση ζωής, τα τελευταία χρόνια τα σύννεφα πάνω από τον γάμο των δύο καλλιτεχνών ολοένα και πλήθαιναν. Έτσι η 31χρονη Κάι αποφάσισε πέρυσι να εγκαταλείψει την συζυγική εστία. 
«Ο Keith πάντα ήλπιζε ότι θα άλλαζε γνώμη και ότι θα μπορούσαν να τα ξαναβρούν. Της τηλεφωνούσε συχνά, ικετεύοντάς την να ξαναγυρίσει κοντά του. Εκείνη ωστόσο δεν άλλαζε γνώμη και επέμενε ότι πρέπει να πουλήσουν το σπίτι. Αυτό τσάκισε τον Keith. Σίγουρα δεν ευθύνεται η Mayumi για τον θάνατό του, όμως ο Keith πίστευε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει μακριά της», αναφέρει μια πηγή της εφημερίδας Sun.
Το πωλητήριο για την αγροικία του 15ου αιώνα, που τόσο αγαπούσε ο Keith επειδή «τον έφερνε κοντά με τη φύση», δημοσιεύθηκε λίγες μέρες πριν βρεθεί νεκρός μέσα σ’ αυτό το ίδιο σπίτι, έχοντας βάλει τέλος στη ζωή του. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής κρεμάστηκε και η σορός του ανακαλύφθηκε μερικές ώρες μετά από έναν υπάλληλό του.

Leave a Comment