Μία φωτογραφία της «Βασίλισσας» της R&B θα κοσμεί την μόνιμη έκθεση πορτρέτων του  Εθνικού Ινστιτούτου Smithsonian των ΗΠΑ.Την αποκάλυψη έκανε μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, ο φωτογράφος Tyler Mitchell, o οποίος τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία τον Σεπτέμβριο του 2018, για το εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου της αμερικανικής Vogue.

Στο στιγμιότυπο η Beyonce ακουμπά σε μία κολόνα αρχαιοελληνικού τύπου, η οποία πάνω της έχει ορχιδέες.Η Queen B φορά ένα χρυσό φόρεμα Valentino και καπέλο του ιδίου χρώματος, του  Philip Treacy.

Η ίδια είχε δηλώσει για το συγκεκριμένο εξώφυλλο στη συνέντευξή της στη Vogue:

«Όταν ξεκίνησα πριν από 21 χρόνια, μου είπαν ότι ήταν δύσκολο για μένα να φωτογραφηθώ σε εξώφυλλα περιοδικών γιατί οι Αφροαμερικανοί δεν πουλάνε. Είναι σαφές ότι αυτό έχει αποδειχθεί ‘μύθος’. Δεν είμαι μόνο μία Αφροαμερικανίδα στο εξώφυλλο του σημαντικότερου μήνα για τη Vogue.
Αυτό είναι επίσης το πρώτο εξώφυλλο του περιοδικού,  με φωτογραφίες ενός Αφροαμερικανού φωτογράφου. Είναι σημαντικό για μένα να βοηθήσω και να ανοίξω πόρτες για νεότερους καλλιτέχνες.»Υπογραμμίζεται ότι η μόνιμη έκθεση πορτρέτων του Εθνικού Ινστιτούτου Smithsonian, φιλοξενεί 23.000 φωτογραφίες σημαντικών αμερικανών, όπως του πρώην Προέδρου της Αμερικής, Barack Obama και της συζύγου του,  Michelle Obama.

Leave a Comment