Μία εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε ο Γιώργος Σαμπάνης στο περιοδικό Down Town Κύπρου. Ο γνωστός τραγουδιστής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και αποκάλυψε αν είναι ερωτευμένος.

 

Χρειάστηκε να επισκεφτείς κάποιον ψυχολόγο για να μπορέσεις να πας παρακάτω ή δεν πιστεύεις σε αυτή την οδό;

 

Είμαι υπέρ του ψυχολόγου. Το να μπορείς να μοιραστείς με έναν άνθρωπο τις σκέψεις σου, τους προβληματισμούς σου και όλα όσα σε αναστατώνουν με σκοπό να σε καθοδηγήσει σωστά, είναι σπουδαίο. Όταν ήμουν αθλητής και διαγωνιζόμασταν για το πρωτάθλημα ο προπονητής μου, μου σύστησε τον ψυχολόγο της ομοσπονδίας τον οποίο έβλεπα για δυο χρόνια. Μαζί διαχειριστήκαμε το άγχος για τους αγώνες, για την πρόκριση και κυρίως έκανε restart στο μυαλό μου και σε όλα όσα με μπλόκαραν. Θυμάμαι με έβαζε να σκέφτομαι τον αγώνα σαν να τον ζω. Είχα φτάσει στο σημείο που σκεφτόμουν ότι είμαι στο γήπεδο και αγωνίζομαι και ίδρωνα – πονούσαν τα γόνατά μου. Με βοήθησε πάρα πολύ αυτός ο άνθρωπος και του χρωστάω πολλά. Έκτοτε, δεν έχω επισκεφτεί κάποιον ειδικό, δεν ένιωσα την ανάγκη. Εξάλλου, έχω τους φίλους μου που με ψυχαναλύουν.

Συγχώρεση… Εύκολο να ειπωθεί, δύσκολο να γίνει πράξη. Έχεις συγχωρέσει ποτέ βαθιά έναν άνθρωπο;

 

Ναι, έχω την τύχη να το έχω πράξει. Έχω συγχωρέσει μια γυναίκα που ήμουν πολύ ερωτευμένος και με πλήγωσε βαθιά και πολύ σημαντικούς ανθρώπους για τη ζωή μου. Και ξέρεις κάτι; Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να το κάνω. Η συγχώρεση αποτελεί λύτρωση.

Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη όταν γράφεις ή σε μπλοκάρει;

Δεν με ενδιαφέρει ο έρωτας. Τον θεωρώ μια πλάνη. Ο έρωτας είναι μια κατάσταση μέθης. Νιώθεις ευφορία όταν είσαι «μεθυσμένος», την επόμενη ημέρα όμως; Ο έρωτας πλέον δεν είναι απαραίτητος στη ζωή μου, πιστεύω στην καψούρα και σε πολύ βαθύτερα συναισθήματα.

Πόσες φορές έχεις ερωτευτεί στη ζωή σου;

Τρεις – τέσσερις.

Και τώρα σε τι συναισθηματική κατάσταση σε πετυχαίνω;

Καψούρας, όπως πάντα! Με τα πάντα! Δεν γίνεται χωρίς καψούρα να πορευόμαστε στη ζωή μας.

Δηλαδή στο status σου στο Facebook, τι θα δήλωνες; Single, in a relationship ή it’ s complicated;

Έχω Facebook με άλλο όνομα -μόνο για λίγους φίλους και παλιούς συμμαθητές- και δεν γράφω status. Αν έπρεπε να γράψω, θα έγραφα «Super califragilistic expialidocious» (γέλια). (σ.σ. είναι ένα τραγούδι των αδελφών Σέρμαν που συμπεριλήφθηκε στο soundrack της ταινίας «Marry Poppins», το 1964).

Leave a Comment