Χιλιάδες Βολιώτες βρέθηκαν στην τελετή φωταγώγησης της πόλης για τα Χριστούγεννα, όπου η Δέσποινα Βανδή και ο Χρήστος Μάστορας τους μάγεψαν με την παρουσία και τα τραγούδια τους.

 

Η τελετή άνοιξε με μουσικό πρόγραμμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τις χορωδίες του Ωδείου και τις σχολές χορού Break A Move και Dance Studio, με τους χορευτές να κλέβουν την παράσταση με τις δεξιοτεχνικές φιγούρες τους.

 

Η σκηνή σείστηκε μόλις ανέβηκε ο Χρήστος Μάστορας, ο frond man από το συγκρότημα Μέλισσες που τραγούδησε τόσο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όσο και από την δισκογραφία του.

Η Δέσποινα Βανδή έφτασε λίγα λεπτά μετά με ένα φωταγωγημένο πλοιάριο και αποθεώθηκε από τον κόσμο, όταν τραγούδησε τη μεγάλη της επιτυχία «Χριστούγεννα».

Έπειτα, μαζί με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο έδωσαν το έναυσμα για την αρχή της εορταστικής περιόδου και αμέσως δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό.

Με τη λήξη της τελετής, οι καλλιτέχνες με τη συνοδεία του Δημάρχου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου περπάτησαν κάτω από τον μπλε ουρανό, πραγματοποίησαν στάση στο θεματικό πάρκο των Δεινοσαύρων και κατέληξαν στο Χωριό του Άη Βασίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

 

 Για το μουσικό μέρος της τελετής συνέπραξαν 70 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά συνόδευσαν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και τους Δέσποινα Βανδή – Χρήστο Μάστορα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Ανδρέα Μιμαίου. Σε κομμάτια που απέδωσε η Ορχήστρα συνέπραξαν και χορευτικές ομάδες σε χορογραφίες των Νίκυ Κρίτσλοου, Κωνσταντίνου Πανόπουλου και Κατερίνας Σαρρή.

Ο «Ιπτάμενος» Άη Βασίλης κατά κόσμο Βαγγέλης Θέος, σε συνεργασία με τους Νίκο Μαγγίτση και Γιώργο Ράιο (προπονητικό team αναρρίχησης του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου), εντυπωσίασαν το κοινό.
Η τελετή φωταγώγησης της πόλης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Να σημειωθεί πως οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων έδωσαν για ακόμη μία χρονιά δυναμικό παρών, καλύπτοντας την εκδήλωση και προσέφεραν της πρώτες βοήθειες σε μία κυρία, η οποία από την πολυκοσμία αισθάνθηκε δυσφορία.

Leave a Comment