Η δημοφιλής τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson, όπως μεταδίδουν σουηδικά ΜΜΕ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών.

Η Σουηδή σταρ της ποπ έδινε μάχη με τον καρκίνο από το 2002. Ήταν παντρεμένη με τον Μίκαελ Μπόλιος με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε ότι μια από τις σπουδαιότερες και πιο αγαπητές καλλιτέχνες έφυγε από τη ζωή. Η Marie Fredriksson πέθανε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου έπειτα από μακρόχρονη ασθένεια», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς της.

Η Fredriksson μαζί με τον Περ Γκρέσλε, δημιούργησαν το 1986 το σουηδικό ποπ – ροκ δίδυμο των Roxette. Οι Roxette έχουν πουλήσει περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους διεθνώς και έκαναν τέσσερα νούμερο ένα σινγκλ στο «Billboard» των Η.Π.Α: «The Look», «Listen to your Heart», «It must have been Love», «Joyride».Οι Roxette έκαναν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους την περίοδο 1989-1992 και μαζί με αυτό συνδύασαν την παγκόσμια περιοδεία τους η οποία ονομάστηκε «Join the Joyride» το 1991-1992, σύμφωνα με την Wikipedia. Υλοποίησαν ακόμα μία παγκόσμια τουρνέ το 1994-1995 με το όνομα «Crash!Boom!Bang!World Tour».Όταν το γκρουπ σταμάτησε τις ζωντανές εμφανίσεις για μερικά χρόνια το 2001 έκαναν μία πανευρωπαϊκή περιοδεία με 26 συναυλίες με το όνομα «Room Service Tour». Συνολικά, είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο σουηδικό μουσικό καλλιτεχνικό σχήμα μετά τους ABBA.

[youtube url=”https://youtu.be/LlVI7ZNiFlI”]

 

Leave a Comment