Η Έλενα Παπαρίζου πήρε μέρος στο εικονικό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού.

Μετά την αναβολή των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Ιουνίου λόγω του COVID-19, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας επαναπροσδιόρισε τη μορφή του και διοργάνωσε από τις 4 ως τις 11 Σεπτεμβρίου την «Athens Pride Week», μία εβδομάδα καθημερινού υλικού στα social media και την επίσημη ιστοσελίδα του.Οι ψηφιακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή του Athens Pride 2020, μία βραδιά με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μία ημερίδα σε κοινή διοργάνωση με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με τίτλο «LGBTQI+ Δικαιώματα: Φιλοδοξίες και προκλήσεις στην ΕΕ και την Ελλάδα».Μεταξύ των καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν στο εικονικό Athens Pride 2020 ήταν και η Έλενα Παπαρίζου, εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίκτρια του θεσμού και των δικαιωμάτων της LGBTQI+ κοινότητας.

«Θυμάμαι δέκα χρόνια πριν που συμμετείχα στο Pride, το 2010. Ήταν μία από τις πιο ωραίες και όμορφες βραδιές που έχω ζήσει σ’ όλη μου την πορεία!», είπε η ντίβα της pop σε βίντεο που έστειλε.«Και θυμάμαι και κάτι αυθόρμητο που μου βγήκε εκείνο το βράδυ, που είχα πει ότι: “Σήμερα το βράδυ δεν θα υπάρξει τίποτα straight, ούτε καν το παγκρό (σ.σ. τα μαλλιά)!”», εξιστόρησε.«Βέβαια τότε αγκαλιαζόμασταν και φιλιόμασταν ακόμη… Τώρα, δέκα χρόνια μετά, και ενώ οι συνθήκες της ζωής μας έχουν αλλάξει λόγω του COVID, υπάρχει κάτι που δεν έχει αλλάξει καθόλου. Και αυτό είναι η ανάγκη να ενώνουμε κάθε χρόνο όλοι τις φωνές μας κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφορετικότητας», συνέχισε.«Μα είμαι τόσο χαρούμενη που για άλλη μία χρονιά συμμετέχω σε αυτήν την digital Pride βραδιά. Είμαστε όλοι ένα. Ενώνω, λοιπόν, κι εγώ τη φωνή μου μαζί σας και φωνάζω: “Ως εδώ!”», τόνισε η Έλενα Παπαρίζου.«Εύχομαι, λοιπόν, του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί στο Σύνταγμα, με πολλές αγκαλιές και πολλά, πολλά φιλιά. Την αγάπη μου», κατέληξε.Η Έλενα Παπαρίζου κοινοποίησε στους επίσημους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα το βίντεο που έστειλε στο Athens Pride 2020 και πρόσθεσε στη λεζάντα της ανάρτησής της: «Ως εδώ – τα LGBTQ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε όλοι ένα!»

 

Πηγή: www.hit-channel.com

Leave a Comment