Η Τάμτα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου και μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση της με τον χρόνο, την κόρη της, Άννι, και τη διαφορά στο χαρακτήρα τους αλλά και την επαγγελματική της επιτυχία. 

 

 

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε ρίχνει; Ο χρόνος που περνάει; Η αλλαγή που μπορεί να φέρει στην εικόνα σου;

Α, όχι, όχι, καθόλου! Αυτό δεν με επηρεάζει. Δεν με νοιάζει που μεγαλώνω – όλοι μεγαλώνουμε. Αυτό είναι το λογικό, το φυσιολογικό και το αναμενόμενο. Τον Ιανουάριο θα γίνω 40 ετών. Είναι ένας αριθμός, τίποτα παραπάνω.

Πιστεύεις πως δεν θα κάνει διαφορά στην ψυχολογία σου το 40;

Ρώτα με τον Ιανουάριο να σου πω! (γελάει). Όχι, δεν το πιστεύω. Μου αρέσει που μεγαλώνω, νιώθω ότι ζω έτσι. Όλοι θα μεγαλώσουμε και θα γεράσουμε… Είναι στη φύση του ανθρώπου! Από την άλλη, κάνω μία δουλειά που έχει άμεση σχέση με την εικόνα μου. Οπότε, αναλόγως, προσέχω πολύ την εμφάνισή μου, γυμνάζομαι, τρέφομαι καλά. Και οι σημερινοί άντρες, επίσης, κάνουν το ίδιο. Κάποτε ο άντρας δεν πρόσεχε καθόλου, σήμερα είναι όλοι στα γυμναστήρια. Οι εποχές αλλάζουν, όλα είναι διαφορετικά πια. Ξέρεις πού έχω καταλήξει; Ότι τα 40 είναι τα νέα 30! Αυτό βλέπω και έτσι αισθάνομαι. Πάντως, νιώθω πολύ καλά και με την ηλικία μου, και με τις ατέλειές μου, και με τις λίγες -ακόμα- ρυτίδες μου. Σε αυτό οφείλεται το ότι είμαι μαμά ενός παιδιού. Έχω μία μεγάλη κόρη, νιώθω ότι έχω κάνει πράγματα στη ζωή μου. Έχω ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό ως άνθρωπος. Θέλω να ζήσω πολλά χρόνια, να χαρώ κάθε στιγμή της ζωής μου, να μεγαλώσω όμορφα και ναι, να γεράσω.

Για σένα τι είναι η μόδα;

Η έκφραση της εκάστοτε τάσης ή ανάγκης της εποχής. Αν δεις, η μόδα κάνει κύκλους, μία έρχεται και μία φεύγει. Τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, οι μεγάλες φούστες, σήμερα είναι εκτός και σε πέντε χρόνια ίσως να είναι και πάλι στο προσκήνιο. Η μόδα για μένα είναι τρόπος έκφρασης, μια διασκέδαση και αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής. Είναι ωραίο να πηγαίνεις για ψώνια -δεν μιλάω για ακριβά πράγματα- είναι δημιουργικό και οτιδήποτε πιο καλλιτεχνικό με ελκύει και κάτι μου κάνει, με εξιτάρει.Μπορεί μια κοπέλα, να ντυθεί χωρίς ακριβά ρούχα και να είναι στιλάτη;Μα, φυσικά και μπορεί. Το θέμα είναι να υποστηρίζουμε αυτό που φοράμε και να μη μας «φορούν» τα ρούχα. Το πανάκριβο ρούχο, δεν είναι πάντα δείγμα καλού γούστου. Εννοώ ότι, καλά είναι να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ό,τι επιθυμείς, αλλά υπάρχουν πολύ όμορφα ρούχα που δεν είναι ακριβά, αλλά, αν έχεις στιλ, ντύνεσαι υπέροχα και με κομμάτια που είναι πάμφθηνα. Είναι θέμα οπτικής. Νομίζω, πλέον, όλοι ξέρουμε ότι το ακριβό δεν σημαίνει πάντα ότι είναι και καλόγουστο. Επομένως, μία κοπέλα μπορεί να ντυθεί πολύ καλά, να έχει super στιλ, με ρούχα κανονικής τιμής. Εγώ έχω ρούχα που είναι 10 ετών ή 15 ετών και ρούχα που είναι 7 ευρώ από second hand. Έχω δικά μου vintage κομμάτια, που τα φορώ ακόμα και τα χαίρομαι. Δεν μένω μόνο στα trends και στην τάση της εποχής. Ένα trend που το φορά όλος ο κόσμος, για μένα χάνει την ουσία του πια. Το στιλ, πάντως, δεν έχει να κάνει με τα χρήματα.

Στην Άννι βλέπεις τον εαυτό σου σε μικρότερη ηλικία;

Όχι, δεν μοιάζουμε καθόλου! Δεν έχουμε καμία σχέση. Η κόρη μου έχει μία πανίσχυρη προσωπικότητα. Εγώ δεν ήμουν έτσι. Εκείνη είναι περισσότερο αυτόνομη και ανεξάρτητη.

Ασχολείται και εκείνη με τη μόδα;

Όχι, καθόλου! (γελάμε). Να, είδες που σου λέω ότι δεν έχουμε καμία σχέση; Σπάνια θα με ρωτήσει τι να βάλει και πώς, ή να έρθει να μου ζητήσει μία συμβουλή. Καμιά φορά το κάνει, βέβαια, αλλά όχι συχνά.

Ως μητέρα είσαι παρεμβατική;

Καθόλου! Προσπαθώ να κρατάω τον ρόλο της μαμάς, αλλά με την Άννι -και λόγω ηλικίας- είμαστε πιο πολύ φίλες. Αν χρειάζεται κάτι θα έρθει μόνη της να μου το συζητήσει, δεν θα τη ζαλίσω εγώ. Θα μου πει «μαμά έχω αυτό, εσύ τι λες;». Το κάνει, μιλάμε, συζητάμε, ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις. Αντίστοιχα τη ρωτάω κι εγώ. Αλλά, ακόμα κι όταν διαφωνούμε, εκείνη στο τέλος θα κάνει το δικό της. Και να σου πω κάτι Αλέξανδρε, πολύ καλά θα κάνει. Διότι, μεγαλώνοντας, δεν γίνεται να αποφεύγεις όλα τα λάθη. Πρέπει να πάθεις για να μάθεις, ώστε να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Πάντως, στα επαγγελματικά σου, διανύεις μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της μουσικής σου καριέρας, Τάμτα. To τραγούδι σου «Senorita» είναι από τα πιο εμπορικά τραγούδια του 2019 και η διασκευή σου στο τραγούδι της Πιερίδη «Σ’ αγαπώ», σκαρφάλωσε στην κορυφή των ελληνικών ραδιοφώνων. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι ευλογία να αρέσει η μουσική σου στον κόσμο. Τόσο για το «Senorita», για το «Σ’ αγαπώ» όσο και για το «Y.A.L.A» που πήγε πολύ καλά στο εξωτερικό, είμαι ευγνώμων και υπόσχομαι περισσότερη μουσική που θα αγαπήσετε.

Leave a Comment