Ο Elton John είναι πιθανό να έχει μπλεξίματα με την ιταλική δικαιοσύνη επειδή φέρεται να μην τήρησε τους κανόνες προστασίας από τον COVID-19.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης εθεάθη στο ιταλικό νησί Κάπρι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα χωρίς να φοράει μάσκα ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του.Σύμφωνα με τον Guardian, η ιταλική ένωση ενώσεων για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των χρηστών και των καταναλωτών Codacons υπέβαλε επίσημη καταγγελία στις τοπικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο στον Elton John, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στην Ιταλία εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.Την περασμένη εβδομάδα, η περιοχή της Καμπανίας, όπου βρίσκεται το Κάπρι, κατέστησε υποχρεωτικές τις μάσκες σε δημόσιους και εξωτερικούς χώρους για να επιβραδύνει την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.
«Ο νόμος προβλέπει πρόστιμα έως 1.000 ευρώ και ισχύει για όλους, ακόμη και για τους VIP», δήλωσε ο πρόεδρος της Codacons, Carlo Rienzi.Εκπρόσωπος του Elton John μίλησε Guardian και απάντησε για το περιστατικό.«Ο Elton σέβεται τους τοπικούς κανόνες και υποστηρίζει πλήρως τη χρήση μάσκας δημοσίως για να προστατεύσει τον εαυτό του και τους άλλους. Όταν φωτογραφήθηκε, βρισκόταν σε ένα υπαίθριο εστιατόριο, πηγαίνοντας στο τραπέζι του για να καθίσει και να φάει με την οικογένειά του. Μπορεί να φανεί ξεκάθαρα να βάζει μάσκα αμέσως μετά», εξήγησε.Ο 73χρονος τραγουδιστής, συνθέτης και πιανίστας έφτασε στο νησί Κάπρι μαζί με τον σύζυγό του David Furnish και τους δύο γιους τους χρησιμοποιώντας γιοτ.
Στις επίμαχες φωτογραφίες ο Elton John βρίσκεται στο πεντάστερο ξενοδοχείο Grand Hotel Quisisana και ποζάρει με ένα μέλος του προσωπικού, ενώ στη συνέχεια περπατά προς το τραπέζι του.
«Έβαλε το χέρι του γύρω από τον ώμο κάποιου και χαιρέτησε κόσμο χωρίς να φοράει μάσκα», δήλωσε ο Stefano Zerbi, εκπρόσωπος της Codacons. «Ήταν έξω σε δημόσιο χώρο – ο νόμος πρέπει να τηρείται από όλους, συμπεριλαμβανομένων των διασημοτήτων από το εξωτερικό», σημείωσε.Ο Roberto Russo, φίλος του John και επιχειρηματίας του Κάπρι, ο οποίος οργάνωσε τη μεταφορά του τραγουδιστή στο ξενοδοχείο, διέψευσε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι ο Elton John φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του και ότι δεν βγήκε στους δρόμους του Κάπρι.«Μόλις βγήκε στη βεράντα, όπως προβλέπει ο νόμος, κατανάλωσε ένα απεριτίφ χωρίς μάσκα. Ήμουν εκεί και επιβεβαίωσα ότι ήμασταν οι μόνοι άνθρωποι στο μπαρ, καθώς ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας… Το ταξίδι επιστροφής έγινε με τον ίδιο τρόπο, με μάσκες. Στο μέλλον ελπίζω ότι η Codacons θα βρει πιο αληθινά πράγματα να καταγγείλει», δήλωσε ο Russo.Ο δήμαρχος του Κάπρι, Marino Lembo, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «λίγο υπερβολικές», ωστόσο τόνισε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί.
«Φαίνεται ότι καθόταν στη βεράντα του ξενοδοχείου με την οικογένειά του, απομακρυσμένος… ίσως χωρίς μάσκα, καθώς αυτό μπορείτε να το κάνετε όταν κάθεστε σε ένα μπαρ ή εστιατόριο», είπε.
«Δεν ξέρω αν βγήκε στο Κάπρι χωρίς να φορά μάσκα… Εννοώ ότι δεν πηγαίνεις και ενοχλείς κάποιον ενώ είναι σε διακοπές, αλλά θα κάνω αυστηρούς ελέγχους για να το μάθω. Τα πρόστιμα επιβάλλονται μόνο όταν επιβεβαιωθεί η παραβίαση των κανόνων», υποστήριξε.
 

Leave a Comment