Με νέα δεδομένα και συνθήκες λόγω πανδημίας, αλλά το ίδιο σύνθημα «Open Up» όπως και πέρυσι, προαναγγέλλεται η διοργάνωση του 65oυ Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2021 ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Ahoy Arena στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 18, 20 και 22 Μαΐου 2021.

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα από τη διοργανώτρια EBU η λίστα με τις 41 χώρες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού. Παρά τα νέα δεδομένα λόγω COVID-19, οι συμμετέχουσες χώρες παραμένουν 41, όπως και στον περυσινό διαγωνισμό που δεν πραγματοποιήθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.«Θα έχουμε ακριβώς το ίδιο line up χωρών όπως αν γινόταν το 2020 και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν» ανέφερε ο Martin Österdahl, executive supervisor της Eurovision.
«Η συμμετοχή των 41 χωρών αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στη χώρα μας ότι εξακολουθεί να μπορεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό που ακυρώθηκε. Έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά. Επεξεργαζόμαστε εκτεταμένα πρωτόκολλα που θα εξασφαλίζουν την υγεία των υπαλλήλων, των συμμετεχόντων, του Τύπου και των επισκεπτών όσο περισσότερο γίνεται» δήλωσε ο Sietse Bakker, executive producer της Eurovision 2021.Οι χώρες και μέλη της EBU που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Eurovision στο Ρόττερνταμ το 2021, είναι: Αλβανία (RTSH), Αρμενία (AMPTV), Αυστραλία (SBS), Αυστρία (ORF), Αζερμπαϊτζάν (Ictimai TV), Βέλγιο (VRT), Βόρεια Μακεδονία (MKRTV), Βουλγαρία (BNT), Γαλλία (FT), Γερμανία (ARD/NDR), Γεωργία (GPB), Δανία (DR), Εσθονία (ERR), Ελβετία (SRG SSR), Ελλάδα (EΡT), Ηνωμένο Βασίλειο (BBC), Ισλανδία (RUV), Ιρλανδία (RTE), Ισπανία (TVE), Ισραήλ (KAN), Ιταλία (RAI), Κροατία (HRT), Κύπρος (CyBC), Λετονία (LTV), Λευκορωσία (BTRC), Λιθουανία (LRT), Μάλτα (PBS), Μολδαβία (TRM), Νορβηγία (NRK), Ολλανδία (AVROTROS), Ουκρανία (UA:PBC), Πολωνία (TVP), Πορτογαλία (RTP), Ρουμανία (TVR), Ρωσία (Channel One), Σαν Μαρίνο (RTV), Σερβία (RTS), Σλοβενία (RTVSLO), Σουηδία (SVT), Τσεχία (CT) και Φινλανδία (YLE).
Από τις 41 χώρες, οι 35 θα διαγωνιστούν στους 2 ημιτελικούς ενώ θα προκριθούν δέκα από κάθε ημιτελικό για να προστεθούν στις 5 χώρες που περνούν απευθείας στον τελικό (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Ολλανδία).
 
[youtube url=”https://youtu.be/JfRC95TbfjM”]

Leave a Comment