Εδώ και λίγες ώρες έχει κυκλοφορήσει το τρέιλερ για τη βιογραφική ταινία του David Bowie, με τίτλο «Stardust», που αφηγείται την πραγματική ιστορία μιας εμβληματικής προσωπικότητας, που σφράγισε με το έργο του όχι μόνο τη μουσική αλλά γενικότερα την σύγχρονη κουλτούρα, και ήδη έχει προκαλέσεις αρνητικές αντιδράσεις και σχόλια.

O τραγουδιστής και ηθοποιός Johnny Flynn ερμηνεύει τον David Bowie κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις ΗΠΑ, όπου και δημιούργησε το alter ego του, τον Ziggy Stardust, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γκάμπριελ Ρείντζ, ο οποίος έχει δηλώσει: «Ήθελα να κάνω μια ταινία για όσα παρακινούν κάποιον να γίνει καλλιτέχνης. Για όσα τον οδηγούν στο να δημιουργεί τέχνη».

Φαίνεται όμως πως οι φαν του David Bowie δεν έχουν πειστεί για τις προθέσεις του Ρέιντζ, όπως αποδεικνύεται από τα σχόλια στα social media, μετά από την παρουσίαση του επίσημου τρέιλερ. Καταρχάς, ένα από τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρονται είναι ότι απουσιάζει παντελώς η μουσική του μεγάλου καλλιτέχνη.Άλλοι πάλι δεν εγκρίνουν την επιλογή του Johnny Flynn για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Θα πρέπει να πουν πολλές φορές το όνομα David Bowie στην ταινία. Αλλιώς θα μπερδέψουμε τον Johnny Flynn με τον Λεξ Λούθορ του Άιζενμπεργκ», σχολίασε ένας χρήστης του Twitter.Και φυσικά πολλοί αναφέρονται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο David Bowie είχε εκφράσει την επιθυμία να μην γίνει καμία ταινία για τη ζωή του. Μάλιστα, το «Stardust» έγινε χωρίς την έγκριση της οικογένειάς του.

Η ταινία πάντως αφηγείται την σταδιακή μεταμόρφωση του Bowie στον διαστημικό Ziggy Stardust και εστιάζει στη σχέση του με τον Ρομπ Όμπερμαν της Mercury Records –έναν από τους λίγους ανθρώπους της δισκογραφικής εταιρείας που πραγματικά πίστεψε στον Μπόουι και τις δυνατότητές του.Έχει κάνει ήδη την πρεμιέρα της εικονικά στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca και στους κινηματογράφους θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου.

 

[youtube url=”https://youtu.be/U82heDabn5k”]

Leave a Comment