Ήταν μια ασυνήθιστη χρονιά για όλους μας και η Cardi B δεν αποτελεί εξαίρεση.Παρ’ όλα αυτά η ράπερ θριάμβευσε εν μέσω της τραγωδίας του 2020 και διακρίθηκε ως επιφανής φωνή υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιόπιστη hitmaker της hip-hop, με αποτέλεσμα την ανάδειξή της σε «Γυναίκα της Χρονιάς» στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης «Women in Music» του Billboard.

Σε μια μνεία στον ακτιβισμό της, η Cardi B παρέλαβε το βραβείο το βράδυ της Πέμπτης (10/12) από την Tamika Palmer, τη μητέρα της Breonna Taylor, η οποία έχασε τη ζωή της από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια εφόδου στο σπίτι της τον Μάρτιο και έγινε ένας από τους καταλύτες για την ανανέωση του κινήματος Black Lives Matter αυτό το καλοκαίρι.«Ένας από τους πιο ευθείς υποστηρικτές της Breonna τους τελευταίους μήνες ήταν η Cardi B», δήλωσε η Tamika Palmer μέσω βίντεο.
«Η Cardi χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να διαδώσει την αλήθεια σχετικά με το τι συνέβη στην Breonna και να επαναεπιβεβαιώσει ότι η ζωή των Μαύρων γυναικών έχει αξία. Ο αντίκτυπος της Cardi B ξεπερνά τη μουσική. Για αυτό είμαι τόσο υπερήφανη και είναι τιμή μου να απονείμω το βραβείο “Γυναίκα της Χρονιάς” του Billboard στη Δις Cardi B», σημείωσε.Στην ομιλία της στην εικονική εκδήλωση η Cardi B ανέφερε ότι ήταν δύσκολο να εστιάσει στη μουσική κατά τη διάρκειας μιας χρονιάς που ήταν εκτός ελέγχου και περιέγραψε πώς η μουσική δήλωση που έκανε με τη συνεργασία της με τη Megan Thee Stallion στο single «WAP» κατάφερε να διαπεράσει όλο το θόρυβο.«Φέτος, όσον αφορά τη μουσική, είχα προγραμματίσει τόσα πολλά πράγματα. Είχα τόσα πολλά project που ήθελα να βγάλω. Δυστυχώς, λόγω του COVID, δεν μπορούσα να τα κάνω videos με τον τρόπο που ήθελα, αναστάτωσε τον δημιουργικό μου χώρο», είπε.«Νομίζω ότι όλοι φέτος ήταν σε ένα μπέρδεμα. Έτσι είμαι απλώς ευγνώμων που το τραγούδι που κυκλοφόρησα φέτος, το οποίο ήταν το “WAP” με τη Megan Thee Stallion, δεν ήταν μόνο ένα καταπληκτικό τραγούδι που έσπασε τόσα πολλά ρεκόρ, αλλά ήταν έγινε ένα θέμα συζήτησης για το οποίο ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα γινόταν τόσο μεγάλο», συνέχισε.
«Εννοώ, εκνεύρισε ένα σωρό Ρεπουμπλικάνους χωρίς λόγο, ξέρετε τι λέω;» είπε γελώντας». «Ήταν απλώς περίεργο».Η Cardi B απευθύνθηκε επίσης στα «κορίτσια εκεί έξω που είναι σαν εμένα», ενθαρρύνοντάς τα να δουλέψουν σκληρότερα από ό,τι νομίζουν πως χρειάζεται για να «κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».«Στην πραγματικότητα πρέπει να δουλέψεις. Πρέπει να είσαι φιλόδοξη. Πρέπει να δικτυωθείς. Πρέπει να γίνεις σπουδαία σε αυτό που κάνεις. Πρέπει να μπορείς να δέχεσαι την κριτική – είτε το πιστεύετε είτε όχι, θα πείτε ότι δεν δέχομαι την κριτική, αλλά ναι, το κάνω», περιέγραψε.
«Γι’ αυτό όταν ο κόσμος λέει “ω, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, δεν μπορείς να το κάνεις εκείνο”, εξασκούμαι για να γίνω καλύτερη και καλύτερη. Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ελπίδα για τα όνειρά σας», κατέληξε.Το Billboard τίμησε επίσης κατά τη διάρκειας της εικονικής εκδήλωσης «Women In Music» γυναίκες όπως οι Dua Lipa, Jennifer Lopez, Jessie Reyez, Chloe x Halle και Dolly Parton, καθώς και τα Στελέχη της Χρονιάς, της Brianna Agyemang και Jamila Thomas. Τη βραδιά παρουσίασε η Teyana Taylor.
 
[youtube url=”https://youtu.be/X039bX7a8g4″]
 

Leave a Comment