Για τον αγώνα του με τους  «Ενεργούς Μπαμπάδες» μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή Happy Day ο Θοδωρής Μαραντίνης, ο οποίος  συμμετέχει στην πρωτοβουλία για την προώθηση του νομοσχεδίου της συνεπιμέλειας, με το οποίο οι μπαμπάδες ζητούν να μοιράζεται μεταξύ των διαζευγμένων γονέων ο χρόνος που περνούν με τα παιδιά τους.

«Οι μπαμπάδες που είναι στη δική μου γενιά έχουν εμπλακεί πολύ περισσότερο στη ζωή των παιδιών από ό,τι έκανε ο μπαμπάς μου. Οπότε μοιραία αφού έχει αλλάξει αυτό, πρέπει να αλλάξει και το μικρό πλαίσιο πίσω από αυτό. Να αντικατοπτρίσει την πραγματικότητα της κοινωνίας. Mε τη Σίσσυ μπορέσαμε και βρήκαμε μια λύση που τελικά αποδίδει πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτό», είπε αρχικά.

Συμμετέχοντας και στην σχετική καμπάνια, αναφέρει:

«Το θέμα είναι λεπτό. Κάθε χρόνο χωρίζουν οι γονείς 16.000 παιδιών κατά μέσο όρο. Αν το καλοσκεφτεί κανείς πρόκειται για μία ολόκληρη γενιά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, όταν χωρίζουν οι γονείς, να μη νιώθουν τα παιδιά ότι και αυτά χωρίζουν αναγκαστικά με έναν από τους δύο.Και έτσι να μην αισθάνονται συναισθηματική εγκατάλειψη και αποξένωση. Ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε λοιπόν ότι εστιάζουμε στην πραγματική ευτυχία των παιδιών και στις αληθινές τους ανάγκες και να χτίσουμε γύρω από αυτές ένα οικοδόμημα ισχυρό και να θεσπίσουμε νόμους που διασφαλίζουν ότι στη ζωή τους δεν θα αλλάξει τίποτα επειδή οι γονείς τους αποφάσισαν να ζουν χωριστά.»

 

 

Leave a Comment