Η Selena Gomez κατήγγειλε για ακόμα μια φορά την αδυναμία του Facebook να σταματήσει τη διάδοση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19.

«Η παραπληροφόρηση έχει κοστίσει και θα κοστίσει ζωές. Το Facebook είπε ότι δεν επιτρέπει στις πλατφόρμες του τη διάδοση ψεμάτων σχετικά με τον COVID και τα εμβόλια», έγραψε η Selena Gomez στο Twitter.«Λοιπόν, πώς συμβαίνουν όλα αυτά; Το Facebook θα είναι υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους αν δεν αναλάβει δράση τώρα!», τόνισε.Η τραγουδίστρια αναδημοσίευσε επίσης ένα βίντεο όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους, Imran Ahmed, μιλάει στο BBC News για την αποτυχία των μεγάλων εταιρειών κοινωνικών δικτύων να αφαιρέσουν από τις πλατφόρμες τους την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό.Εκπρόσωπος του Facebook σχολίασε με δηλώσεις του στο Billboard την ανάρτηση της Selena Gomez.«Δεσμευόμαστε να προσεγγίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια και ξεκινήσαμε συνεργασίες με τον Π.Ο.Υ. και την Unicef για να κάνουμε ακριβώς αυτό», ανέφερε.
Έχουμε απαγορεύσει διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από τη λήψη εμβολίων και μειώσαμε τον αριθμό των ατόμων που βλέπουν τις πληροφορίες που έχουν επιβεβαιωθεί ως ψευδείς από τον Π.Ο.Υ. και το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC)», συνέχισε.«Επίσης, επισημαίνουμε σελίδες και ομάδες που μοιράζονται επανειλημμένα ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια, χαμηλώνουμε τις αναρτήσεις τους στη ροή ειδήσεων και δεν τις προτείνουμε σε κανέναν. Συνεχίζουμε να καταργούμε λογαριασμούς και περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές μας και είμαστε η μόνη εταιρεία που συνεργάζεται με περισσότερους από 80 οργανισμούς ελέγχου γεγονότων σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.
 
Πηγή:www.hit-channel.com

Leave a Comment