Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από τη ζωή.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα πολλοί είναι εκείνοι που μνημονεύουν τον τραγουδιστή και είτε κάνουν κάποια ανάρτηση στα social media είτε αφήνουν λουλούδια στο σημείο που έγινε το ατύχημα.
Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή τραγική επέτειο, η μητέρα του Αθηνά Παντελίδη προχώρησε σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε μια φράση που είπε πρόσφατα ο Σωτήρης Τσαφούλιας σε συνέντευξή του για το νόημα του πραγματικού καλλιτέχνη την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία του Παντελή Παντελίδη.
 
«Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν είναι πρώτα σπουδαίος άνθρωπος. Εσύ τα έχεις και τα δυο Λεβέντη μου γι αυτο είσαι Αναντικατάστατος» έγραψε.
 
 
Πριν λίγο καιρό η υπόθεση του τροχαίου του Παντελή Παντελίδη μπήκε στο αρχείο, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έκρινε ότι ο μάρτυρας που είχε εμφανιστεί και υποστήριζε ότι στη θέση του οδηγού βρισκόταν η Φρόσω Κυριάκου είναι «όψιμος».
Ο αδελφός του Παντελή, Τριαντάφυλλος Παντελίδης, με αφορμή την ημέρα του θανάτου δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κι έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο.
«Διανύουμε μια εποχή́ όπου οι μάσκες πέφτουν, άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας προκαλέσαν τρόμο τυλιγμένοι μέσα στο πέπλο της εξουσίας τους. Είναι όμως θαυμαστό́ το γεγονός πως όσοι δέχτηκαν οποιαδήποτε μορφή́ βίας ή κακοποίησης βρίσκουν το σθένος να μιλήσουν ανοιχτά́ και να λυτρωθούν ως ένα βαθμό́ από́ τις σκιές που τους ακολουθούν χρόνια..Μακάρι η δικαιοσύνη να φανεί τίμια απέναντι σε αυτά τα θύματα και όχι απούσα όπως στην δική́ μας περίπτωση..5 χρόνια πριν, μια λίστα ονομάτων όσων παρευρίσκονταν εκείνο το βράδυ, δόθηκε στην δικαιοσύνη για να κληθούν και να καταθέσουν τα όσα ήξεραν, όμως ποτέ́ κάνεις δεν κάλεσε αυτούς τους μάρτυρες για κατάθεση. Και κάπου εδώ́ να σημειώσω το πιο σημαντικό. Μέσα σε αυτή́ τη λίστα ήταν και το όνομα του μαρτυρά που στο σήμερα, χαρακτηρίστηκε ως “όψιμος”.
Ο κύριος εισαγγελέας, αφού́ άνοιξε τον φάκελο της δικογραφίας και μελέτησε τον όγκο των στοιχειών καθώς και τις επιστημονικές και πλήρως τεκμηριωμένες πραγματογνωμοσύνες των ειδικών επιστημόνων, είχε το χρέος να στείλει την υπόθεση σε δική και να κριθούν όλα εκεί́ και να φανεί́ εκεί́ η αλήθεια, πράγμα που δεν έκανε ως όφειλε. Εμείς όμως οφείλαμε, να ακουστεί́ η αλήθεια. Κάναμε ότι περνούσε από́ το χέρι μας, παλέψαμε με νυχιά και με δόντια να βγει η αλήθεια, όμως ο κύριος εισαγγελέας έκλεισε τα αυτιά και τα μάτια του, ακυρώνοντας όλα τα τρανταχτά́ στοιχειά και τα λογία τόσων ειδικών επιστημόνων που φωνάζουν για την αλήθεια.
Μονό κάποιος που δεν μελέτησε την δικογραφία θα μπορούσε να προβεί́ σε μια τέτοια άδικη απόφαση. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως γίνεται έχοντας στα χεριά σου μια τέτοια μαρτυρία, συν όλα τα υπόλοιπα στοιχειά να μην δίνεται η εντολή της παραπομπής σε δίκη. Οταν προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη με ΣΤΟΙΧΕΙΑ, το λιγότερο που απαιτούμε είναι να αξιολογηθούν σωστά αυτά τα στοιχεία ώστε να λάμψει η αλήθεια! Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε και προτίμησαν να κλείσουν την υπόθεση, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα πήγαινε σε δίκη. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι εισαγγελείς αλλά και όσοι άνθρωποι έχουν κάποια εξουσία λόγω της θέσης τους, να την χρησιμοποιούν ορθά, με σεβασμό και τίμια, ώστε να απονέμεται η πραγματική δικαιοσύνη και οι ίδιοι να παραμένουν πιστοί στον όρκο που έδωσαν πριν αναλάβουν τα καθήκοντα τους», έγραψε ο Τριαντάφυλλος Παντελίδης.
Δείτε την ανάρτηση του Τριαντάφυλλου Παντελίδη:
fillis

Leave a Comment