Οι Prodigy έρχονται στη μεγάλη οθόνη.Ένα νέο ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει την ιστορία του εμβληματικού αγγλικού συγκροτήματος, από τα πρώτα του βήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο έως την επίδρασή τους στην Αμερική και την έκρηξη της ηλεκτρονικής μουσικής στη δεκαετία του ‘90.
Το ντοκιμαντέρ θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους Maxim και Liam Howlett των Prodigy και το στούντιο Pulse Films, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης της μπάντας, Paul Dugdale.Ο Dugdale έχει σκηνοθετήσει το concert film «World’s On Fire» των Prodigy που κυκλοφόρησε το 2011, καθώς και διάφορες συναυλιακές ταινίες για ονόματα όπως οι Rolling Stones, Coldplay, Paul McCartney και Sam Smith.«Η ταινία θα είναι τόσο άγρια όσο το ίδιο συγκρότημα. Σκοτεινό κάποιες φορές, έντονες εναλλαγές του ρυθμού, θα είναι επίσης μια οπτική επίθεση, από θέμα ύφους εντυπωσιακή, σύγχρονη και προκλητική. Θέλουμε οι θεατές να φύγουν από τον κινηματογράφο σαν να έχουν κατέβει από το τρενάκι του λούνα παρκ», λέει ο Paul Dugdale.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ αναμένεται να ξεκινήσει αυτή την άνοιξη, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία της κυκλοφορίας του.
 
 
Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο εγχείρημα των Prodigy μετά το τραγικό θάνατο του κεντρικού τραγουδιστής τους, Keith Flint, ο οποίος απαγχονίστηκε τον Μάιο του 2019.«Κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για την μπάντα… λοιπόν τι; Μετά την καταστροφική απώλεια του αδελφού μας Keef το 2019, φάνηκε πως ήρθε η ώρα να πούμε την ιστορία της μπάντας μας, ολόκληρη…», αναφέρουν ο Maxim και ο Howlett σε κοινή δήλωσή τους.
 «Είναι η ιστορία του χαοτικού και ταραγμένου ταξιδιού της παρέας μας, της μπάντας μας, της μπάντας του κόσμου, των The Prodigy. Ή απλά – μια ιστορία για κάποια αδέλφια σε αποστολή να κάνουν θόρυβο… να βάλουν φωτιά στις ψυχές του κόσμου και να ανατινάξουν τα ηχοσυστήματα παγκοσμίως… Αυτή η ταινία θα δημιουργηθεί με την ίδια ακεραιότητα που έχει η μουσική μας – ασυμβίβαστη, ωμή και ειλικρινής… Αυτή η ταινία για τον Keef!», προσθέτουν.Την παραγωγή του ντοκιμαντέρ θα επιμεληθεί  Pulse Films, η εταιρεία πίσω από ταινίες με επίκεντρο τη μουσική όπως το «Lemonade» της Beyoncé, το «Shut Up And Play The Hits» των LCD Soundsystem και το «20.000 Days On Earth» του Nick Cave.
 «Η νοοτροπία μας στην Pulse Films στον τομέα των μουσικών ντοκιμαντέρ ήταν πάντα να λέμε μοναδικές ιστορίες για τους καλλιτέχνες με νέους τρόπους που προκαλούν αναστάτωση», λέει ο Sam Bridger, επικεφαλής των μουσικών ταινιών στην Pulse Films.«Η συνεργασία με τους Prodigy και τον σκηνοθέτη Paul Dugdale μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση και να δημιουργήσουμε μια ταινία που αντικατοπτρίζει την καρδιά, την καθαρή φαντασία και τον κίνδυνο των Prodigy», συμπληρώνει.Το 1995 οι Prodigy ήταν το θέμα ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Electronic Punks», το οποίο κατέγραψε τις πρώτες ημέρες του συγκροτήματος και την περίοδο που εμφανιζόταν σε rave πάρτι σε αποθήκες, καθώς και την κυκλοφορία του δύο πρώτων άλμπουμ τους, των «Experience» (1992) και «Music For The Jilted Generation» (1994).
 
Πηγή: www.hit-channel.com

Leave a Comment