Οι Daft Punk χωρίζουν τους δρόμους τους μετά από 28 χρόνια κοινής πορείας.Το γαλλικό δίδυμο της EDM δημοσίευσε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ένα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών με τίτλο «Epilogue» (Επίλογος), το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα από την ταινία τους «Electroma» του 2016.

Το βίντεο ξεκινά με ένα μακρινό πλάνο του Guy-Manuel de Momem-Christo και Thomas Bangalter να περπατούν αργά σε ένα τοπίο στην έρημο, φορώντας τα εμβληματικά κράνη τους.
Καθώς ο Momem-Christo προχωρά, ο Bangalter σταματά τελικά και η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώνει. Ο Momem-Christo γυρίζει και κοιτάζει τον Bangalter, ο οποίος βγάζει το μαύρο μπουφάν του και αποκαλύπτει ότι στην πλάτη του έχει έναν διακόπτη.Ο Momem-Christo ανοίγει το κουτί, πατάει τον διακόπτη και τότε ξεκινά μια αντίστροφη μέτρηση ενός λεπτού που γίνεται όλο και πιο δυνατή, μέχρι τη στιγμή που Bangalter αυτοκαταστρέφεται.
 
 
Η εκπρόσωπος των Daft Punk, Kathryn Frazier, επιβεβαίωσε στο Pitchfork ότι το βίντεο αναφέρεται στη διάλυση του διδύμου, όμως δεν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους χωρίζουν επαγγελματικά οι δύο παραγωγοί.Το βίντεο ολοκληρώνεται με την εικόνα ενός ασημένιου και ενός χρυσού χεριού που δημιουργούν μαζί το σχήμα ενός τριγώνου και την επιγραφή «1993 – 2021», το διάστημα κατά το οποίο ήταν ενεργοί οι Daft Punk.Την ίδια ο στιγμή ο Momem-Christo περπατά μόνος του στα βάθη της ερήμου μέχρι να χαθεί από τον ορίζοντα, ενώ ακούγεται το τραγούδι «Touch» του διδύμου.
 
Daft Punk - Grammy Awards 2017
 
Παρόλο που κυκλοφόρησαν μόνο τέσσερα studio albums, το «Homework» το 1997, το «Discovery» το 2001, το «Human After All» το 2005 και το «Random Access Memories» το 2013, οι Daft Punk αναδείχθηκαν στα πιο επιδραστικά ονόματα της dance μουσικής.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους οι Daft Punk χάρισαν στο κοινό αγαπημένα τραγούδια όπως τα «Around The World», «Da Funk», «One More Time», «Robot Rock», καθώς τη βραβευμένη με Grammy επιτυχία «Get Lucky».Επίσης το 2010 κυκλοφόρησαν το soundtrack της ταινίας «Tron Legacy».
 
Πηγή: www.hit-channel.com

Leave a Comment