Θέση πήρε και ο τραγουδοποιός Γιάννης Κότσιρας στο  ζήτημα των καταγγελιών για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο αποκαλύπτοντας ότι ήταν ένα «κοινό μυστικό».

«Το ότι συμβαί­νουν αυτά τα πράγματα, και συνέβαιναν στο πα­ρελθόν σε όλους γενικά τους εργασιακούς χώ­ρους, ήταν ένα κοινό μυστικό, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Εγώ ξέρω και για τον νομι­κό χώρο και για τον χώρο των εργοστασίων και έχω ακούσει τέτοια άσχημα πράγματα σε όλες τις δουλειές», ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ήταν σημαντικό που η αρχή έγινε από τον αθλητι­σμό, συγχαίροντας την Σοφία Μπεκατώρου «που ξεκίνησε αυτή την ιστορία για να προλάβει καινούργιες καταστάσεις».Το ευτυχές είναι ότι, όπως είπε, στον χώρο της μουσικής δεν έχει ακούσει πολλά πράγματα: «Ξέρω για κάποιες κακές συμπεριφορές, αλλά γενικά δεν έχω ακούσει. Να πω, όμως, την αμαρτία μου, δεν είμαι ο καλύτερος γνώστης αυτών των κα­ταστάσεων, καθώς οι σχέσεις μου με τον συνο­λικά καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι και έντονες και καλές, γιατί είμαι απέξω από αυτό που λέμε star system. Στον καλλιτεχνικό χώρο και ίσως στην πολιτική, όπου δηλαδή τα ονόματα είναι “λαμπερά”, υπάρχουν όλα αυτά και πρέπει να ακουστούν».
 
 
Οι φόβοι για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού
 
Πέρα από τις αποκαλύψεις για τα γεγονότα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη και την σχετική με την πανδημία επικαιρότητα: «Τι να πω… Είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που δεν έχει ξαναζήσει ο νεότερος παγκό­σμιος πληθυσμός. Υπάρχει μια αμηχανία στον χειρισμό και γίνονται πολλά λάθη από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά κυρίως από την ελληνική. Κάνει διαχωρισμούς και λαμβάνει μέτρα που εί­ναι περιστασιακά και χωρίς στρατηγική. Αυτό ενοχλεί τον κόσμο αλλά και αφήνει άνεργους πολίτες κανονικά. Νομίζω ότι θα πρέπει να μά­θουμε να λειτουργούμε με αυτά. Πιστεύω ότι δεν θα λήξει εδώ, είτε με τις μεταλλάξεις είτε με κάποιους καινούργιους ιούς που θα βγουν. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά».
Για το καλοκαίρι και το ενδεχόμενο συναυλι­ών και εμφανίσεων ο Γ. Κότσιρας είναι συγκρα­τημένα αισιόδοξος.«Στο εξωτερικό είναι πολύ πιο εύκολο να οργανώσουμε εμφανίσεις, για­τί έχουν εθνική στρατηγική σχεδόν σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα, προγραμματίζουμε και επαφιέμεθα στον προγραμματισμό της κυβέρ­νησης και στο κατά πόσο θα μεριμνήσει σοβαρά για το κομμάτι του πολιτισμού. Εμείς προγραμ­ματίζουμε και έως έναν βαθμό καταφέρνουμε κάποια πράγματα», λέει στο Secret.
 

Leave a Comment