Η ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας θα γιορτάσει την 200ή επέτειο του αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, με την συναυλία «Τσιτσάνης, Χατζηδάκης, Ξαρχάκος, Θεοδωράκης», όπου θα παρεβρεθεί ο Δημήτρης Μπάσης.

Το πρόγραμμα θα εστιάσει στο έργο των τεσσάρων μεγάλων συνθετών και κυρίως σε αυτά τα τραγούδια τους, που μιλούν για την επανάσταση και την απελευθέρωση.Ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, Δημήτρης Μπάσης, με την συνοδεία ενός ελληνικού συγκροτήματος και υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Τζορτζ Έλις θα ζωντανέψει στο κοινό του τις μνήμες της Ελληνικής επανάστασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδας 2021.
 Σε σχετική δήλωση του, ο Δημήτρης Μπάσης ανέφερε: «Νιώθω πολύ τυχερός που θα μπορέσω να ταξιδέψω για άλλη μια φορά στην Αυστραλία, ειδικά σε μια χρονιά που είναι τόσο σημαντική για τους Έλληνες. Το να είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια ελευθερίας, μέσω της μουσικής αυτών των απίστευτων συνθετών είναι πραγματικά υπέροχο».Η συναυλία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε έξι πόλεις της Αυστραλίας και να διαρκέσει δύο μήνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Αφετηρία αποτελεί το Περθ στις 7 Μαΐου, ενώ σειρά έχουν το Σίδνεϊ, η Αδελαΐδα, η Μελβούρνη, το Μπρίσμπεϊν και το Ντάργουιν.
Το ενδιαφέρουν που έχει δείξει το αυστραλιανό κοινό είναι ήδη πολύ μεγάλο, δεδομένης της φήμης, που έχει ο Δημήτρης Μπάσης στην Αυστραλία, την οποία έχει επισκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν.
 
 
 
Πρόγραμμα περιοδείας:
 
 
Παρασκευή 7 Μαΐου – Μέγαρο Μουσικής του Περθ | Περθ
Παρασκευή 14 Μαΐου – Δημαρχείο Ρεσιτάλ | Σίδνεϊ
Παρασκευή 28 Μαΐου – Δημαρχείο της Αδελαΐδας | Αδελαΐδα
Σάββατο 29 Μαΐου – Κέντρο Ρεσιτάλ της Μελβούρνης | Μελβούρνη
Παρασκευή 4 Ιουνίου – QPAC | Μπρίσμπεϊν
Τετάρτη 9 Ιουνίου – Κέντρο ψυχαγωγίας Darwin | Ντάργουιν

Leave a Comment