Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επιλέγει για το νέο δίσκο της με τίτλο «Πάρ’ Το Αλλιώς» τραγούδια που ξυπνούν μνήμες και έχουν την ιδιότητα να τα συνδέουμε με προσωπικές μας στιγμές.
Κάποια από αυτά τα τραγούδια τα έχουμε ακούσει στις ζωντανές της εμφανίσεις μέσα στα χρόνια, κάποια άλλα όχι. Κάποια περισσότερο και κάποια λιγότερο.Κάποια έχουν μεταμορφωθεί εντελώς και κάποια όχι.
Πάρτε τα λοιπόν αλλιώς και ακούστε τραγούδια του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, του Παύλου Παυλίδη και του Νίκου Πορτοκάλογλου, τραγούδια του Στέφανου Κορκολή, των ΜΠΛΕ και του Σταμάτη Κραουνάκη, τραγούδια που είπαν πρώτοι η Κωνσταντίνα, ο Βασίλης Καρράς και ο Φάνης Μεζίνης.
Συνταξιδιώτες της Ελεωνόρας Ζουγανέλη σε αυτό το ιδιαίτερο άλμπουμ είναι η Κωνσταντίνα στο τραγούδι «Έχω Μια Καρδιά», η Μαρίνα Σάττι στο «Νεράιδα Μεθυσμένη (Χρώματα)», αλλά και ο Γιάννης Ζουγανέλης στο αγαπημένο «Να Φυλάγεσαι», μία ειλικρινή αφιέρωση του πατέρα στη μονάκριβη κόρη του.
Προάγγελος του άλμπουμ «Πάρ’ Το Αλλιώς» ήταν το «Σταθερό», διασκευή του τραγουδιού «Impagliatori d’ aquile» που είχε κυκλοφορήσει το 1998 η σπουδαία Ιταλίδα ερμηνεύτρια Mina.
Το τελικό αποτέλεσμα του άλμπουμ έχει το προσωπικό στοιχείο της επιλογής και το προσωπικό χαρακτήρα της προσέγγισης της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.
 
Το σημείωμα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη
 
«Αυτό που αγαπώ στα τραγούδια είναι ότι μου ξυπνούν μνήμες και έχουν την ιδιότητα να τα συνδέουμε με προσωπικές μας στιγμές και να μας ακολουθούν για πάντα. Αποτελούσαν ένα χέρι βοήθειας στα δύσκολα, σαν κάποιος να μου φώναζε πάρ’ το αλλιώς, μα και συγκλονιστική παρέα σε ώρες μοναξιάς.Στο νέο μου δίσκο, διάλεξα τραγούδια που με έχουν αγγίξει, με έχουν κάνει να χορέψω και με έχουν συγκινήσει βαθιά. Τραγούδια που τα άκουγα στην πρώιμη εφηβεία μου και κάποια λίγο πιο μετά.
Εκεί που όλα φάνταζαν τεράστια. Εκεί που οι πρώτοι έρωτες άρχισαν να αλλάζουν τον ρυθμό της καρδιάς, εκεί που οι πρώτες αλλαγές μου προκάλεσαν τις πρώτες μου ανασφάλειες. Εκεί που με πλήγωσε για πρώτη φορά η φίλη μου. Εκεί που δεν είπα ψέματα στην ­“κολλητή μου”.
Μια εποχή που όλα αρχίζουν να ξυπνάνε και να ζωντανεύουν. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα με αυτές τις διασκευές, ούτε θέλω να κάνω καμιά βαρυσήμαντη δήλωση ή κατάθεση ψυχής. Πιστεύω απλά ότι είναι πολύ δημιουργικό να βρίσκεσαι με την μπάντα σου σε ένα στούντιο και να αρχίζεις να παίζεις με τα τραγούδια και τους ήχους. Να δοκιμάζεις και να αναιρείς.
Αυτό κάναμε κι εμείς “το πήραμε αλλιώς”» μέσα σε μια εποχή που μας στέρησε την επικοινωνία, τους δεσμούς και τα όνειρα, βρεθήκαμε, προσθέσαμε και νέους φίλους στην παρέα μας παίξαμε και δημιουργήσαμε.
Καλή ακρόαση. Εύχομαι να βρείτε το τραγούδι που θα ακολουθεί τις δικές σας προσωπικές στιγμές», γράφει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.
 Το άλμπουμ «Παρ’ Το Αλλιώς» κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.
 
[youtube url=”https://youtu.be/GaXYQhQULPQ?list=PLNxK2JiWkS3dUfeqGosjUVnm2mn4hMGvc”]
 
 
 

Leave a Comment