Ο Justin Bieber έκανε ξανά dreadlocks (ράστα) τα μαλλιά του και βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο κατηγοριών περί «πολιτισμικής ιδιοποίησης» που είχε αντιμετωπίσει για χτένισμα του πριν πέντε χρόνια.
Ο pop star δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Istagram διάφορες φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται με πολύχρωμα drealocks, όμως τα σχόλια που ακολούθησαν απέδειξαν ότι δεν είχε μάθει το μάθημά του από την τελευταία φορά.Ενώ ορισμένοι θαυμαστές του εγκωμίασαν την επανεμφάνιση του «Dreadstin», υπήρχαν και οι χρήστες του Instagram που κατηγόρησαν τον τραγουδιστή για πολιτισμική ιδιοποίηση.«Δεν είχες πει ότι μάθαινες για την κουλτούρα του Μαύρων; Λοιπόν, τι είναι αυτή η ανοησία;», αναρωτήθηκε ένας χρήστης.
Μετά τους θανάτους του George Floyd της Breonna Taylor και ακόμα περισσότερων Μαύρων Αμερικανών στα χέρια της αστυνομίας, που πυροδότησαν διαδηλώσεις υπέρ του κινήματος Black Lives Matter, το περασμένο καλοκαίρι, ο Justin Bieber παραδέχτηκε πόσο «έχει εμπνευστεί» και «έχει επωφεληθεί από τη κουλτούρα των Μαύρων», παραπέμποντας στον τρόπο με τον οποίον τραγουδά, χορεύει, εμφανίζεται στη σκηνή και ντύνεται.
Justin Bieber changes her hair with new dreadlocks and enjoys it in the sun  with Haley - London News Time
Σε ένα σημείωμα που ανάρτησε στο Instagram τον Ιούνιο του 2020, ο 27χρονος καλλιτέχνης υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του «για να μιλήσει για τη φυλετική αδικία και τη συστημική καταπίεση και για να εντοπίσει τρόπους για να γίνει μέρος της απαραίτητης αλλαγής».Παρ’ όλα αυτά, ο Justin Bieber κατηγορήθηκε πρόσφατα ότι χρησιμοποιεί το κίνημα Black Lives Matter για να προωθήσει το νέο άλμπουμ του «Justice», στο οποίο αποσπάσματα από ομιλίες του ακτιβιστή Martin Luther King Jr.
Πολλοί ακροατές δυσκολεύτηκαν να συνδέσουν το μήνυμα του ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα με τους στίχους άλλων τραγουδιών, ιδιαίτερα με το τραγούδι «2 Much» που αφορά την αγάπη του Justin Bieber για τη σύζυγό του Hailey Baldwin.
Ωστόσο, η κόρη του Martin Luther King Jr., Bernice A. King, δήλωσε ότι υποστηρίζει το μήνυμα αλληλεγγύης του Justin Bieber και του άλμπουμ του «Justice».
 
 
 
Πηγή:www.hit-channel.com

Leave a Comment