Η Μαντόνα προτρέπει τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον έλεγχο των όπλων, όπως και τον «νέο εμβολιασμό», έπειτα από τις δολοφονίες του Άνταμ Τολέντο και του Ντόντε Ράιτ.

Διαμαρτυρίες και περισσότερα αιτήματα για μεταρρύθμιση στην αστυνομία και στον έλεγχο των όπλων κλιμακώνονται στις ΗΠΑ μετά τους πρόσφατους θανάτους του 13χρονου Τολέντο και του 20χρονου Ράιτ στις 29 Μαρτίου και 11 Απριλίου αντίστοιχα.Με ένα βίντεο, που κοινοποίησε στο λογαριασμό της στο Instagram, η τραγουδίστρια καλεί το λαό να «αφυπνιστεί» σε ό,τι αφορά την ένοπλη βία, η οποία επικρατεί στο αμερικάνικο έθνος για αρκετά χρόνια. Στη λεζάντα της ανάρτησης της, η Μαντόνα έγραψε: «Υπάρχει ένας νέος εμβολιασμός! Λέγεται έλεγχος των όπλων! Πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Θα σώσει ζωές!»
Σε προηγούμενη ανάρτηση της αναφέρεται ξανά και με περισσότερες λεπτομέρειες στα περιστατικά των δύο νέων, που σκοτώθηκαν από τα όπλα των αστυνομικών οργάνων και κάνει γνωστή την θέση της απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία.
 Συγκεκριμένα, γράφει: «Ο Άνταμ Τολέντο ήταν 13 ετών, ο Ντόντε Ράιτ ήταν 20. Οι αστυνομικοί, που τούς σκότωσαν κατηγορούνται μονάχα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αυτό είναι παραφροσύνη. Φρικιαστικό. Και όμως, πλέον θεωρείται φυσιολογικό στην κοινωνία μας. Ναι, οι άνθρωποι σκοτώνουν ανθρώπους, όχι τα όπλα. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι ενημερωμένη και είναι τόσο εύκολο να κατέχει κανείς όπλο. Εάν αυτό, όμως, ήταν παράνομο, κανείς δε θα ένιωθε την ανάγκη να έχει όπλο για να προστατέψει τον εαυτό του από αυτούς, που έχουν. Όσο για την αστυνομία, που σκοτώνει αθώα παιδιά… Πυροβολόντας, πνίγοντας από ασφυξία και με βάναυσο τρόπο τρόπο αθώους ανθρώπους…Πρέπει να μπουν αμέσως στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής τους. Όχι δίκη, όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα δικαιοσύνης.»
 

Leave a Comment