Η ολλανδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο φετινός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision μπορεί να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ με περιορισμένο κοινό, υπό αυστηρούς όρους που διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των θαυμαστών, των συνεργείων, των δημοσιογράφων και των συμμετεχόντων.
Στο «Rotterdam Ahoy» θα επιτραπεί σε κάθε show η είσοδος 3.500 θαυμαστών, καλύπτοντας περίπου το 20% της χωρητικότητας. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα μόνο σε όσους αγόρασαν με επιτυχία εισιτήρια για το διαγωνισμό του 2020, ο οποίος ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας και δεν θα υπάρξει δημόσια γενική πώληση.
Το κοινό καλείται να τηρήσει τα αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που έχουν θεσπιστεί από την ολλανδική κυβέρνηση μέσω του προγράμματος εκδηλώσεων Fieldlab.
 
 
 
Όλοι οι θεατές πρέπει να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον COVID-19 που θα έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 24 ώρες και επιπλέον θα τους ζητηθεί να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση.Ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που οι ολλανδικές αρχές μας επέτρεψαν να καλωσορίσουμε το κοινό στα τρία ζωντανά shows και στις 6 πρόβες στο Ρότερνταμ με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών».
«Με 180 εκατομμύρια θεατές από περισσότερες από 45 χώρες, σύντομα θα είμαστε στο διεθνές προσκήνιο ως διοργανώτρια χώρα. Θέλουμε να το κάνουμε προσεκτικά και υπεύθυνα, επομένως λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα, με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια», εξηγεί ο εκτελεστικός παραγωγός Sietse Bakker.
Ένα εκτεταμένο πρωτόκολλο για τον COVID-19 έχει ήδη θεσπιστεί για τα συνεργεία, τον Τύπο και τους καλλιτέχνες και έχει ελεγχθεί από το διεθνή οργανισμό SGS.«Οι αριθμοί έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι αντιπροσωπείες των χωρών είναι πολύ μικρότερες και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι θα παρακολουθήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το σπίτι φέτος στο διαδικτυακό μας κέντρο Τύπου. Κάνοντας τεστ σε όλους στο “Rotterdam Ahoy” κάθε 48 ώρες και με τους καλλιτέχνες να μετακινούνται στις ζώνες “Safe Harbour”, θέλουμε να κρατήσουμε τον κορονοϊό όσο το δυνατόν πιο μακριά», υπογραμμίζει ο Bakker.Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ημιτελικός του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 και την Πέμπτη 20 Μαΐου αντίστοιχα και ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαΐου.
 
Πηγή: www.hit-channel.com
 

Leave a Comment