Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο Jay-Z μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με τις φυλετικές εντάσεις στην Αμερική, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη δική του κληρονομιά.

Το είδωλο του hip-hop και επιχειρηματίας σε συνέντευξη στους Sunday Times αναφέρθηκε στο τεταμένο κλίμα στις ΗΠΑ λόγω των φυλετικών διακρίσεων επισημαίνοντας τόσο την πρόοδο της χώρας όσο και την πορεία της:«Είναι πολύ απογοητευτικό» είπε, «ως ανθρώπινη φυλή είμαστε ακόμα σε βασικά πράγματα. Είμαστε ακόμα στο Stop Asian Hate. Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να κλαίμε για το γάλα που χύθηκε, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει γάλα, σωστά;» αναφέρει και προσθέτει: «Είμαστε κοντά σήμερα; Όχι. Είμαστε πιο πέρα απ’ ό,τι 50 χρόνια πριν; Ναι».Επίσης έθιξε την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη νεότερη γενιά, εξηγώντας ότι υπάρχει μια μορφή πίεσης για τα παιδιά να χρησιμοποιούν «ένα μικρόφωνο» στο οποίο έχουν πρόσβαση όλη την ώρα.
«Δεν μπορείς να δίνεις σε κάποιον ένα μικρόφωνο για 24 ώρες την ημέρα και να θεωρείς ότι δεν θα σκεφτεί ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσει», είπε ο μουσικός, ο οποίος είναι ο πατέρας της Μπλου Άιβι εννέα ετών και διδύμων Σιρ και Ρούμι, τριών ετών με τη σύζυγό του, Beyoncé.
«Αυτά τα παιδιά… είναι απίστευτο. Φαντάζεσαι να έχεις μικρόφωνο και να σου υποβάλουν ερωτήσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη σε ηλικία 18 ετών; Σκέφτεσαι: “Τι; Έπρεπε να γνωρίζω την απάντηση, και αν δεν απαντήσω σωστά, αν δεν πω τα πάντα σωστά, ακόμα κι αν οι προθέσεις μου είναι σωστές, και δεν πω το ίδιο σωστό πράγμα, αυτό που θα πω θα βρίσκεται παντού”» πρόσθεσε.Αναφερόμενος στη ζωή κατά τη διάρκεια του lockdown με τη Beyoncé και τα τρία παιδιά τους εξήγησε:«Στην αρχή ήρθε η ώρα για όλους να καθίσουν και να συνδεθούν πραγματικά, και να επικεντρωθούν αληθινά στην οικογένεια και να είναι μαζί, και να αφιερώσουν αυτόν το χρόνο για να μάθουν περισσότερα για τον άλλο. Και μετά, καθώς κυλούσε ο χρόνος έλεγες: “Εντάξει, εντάξει, ποια η νέα κανονικότητα;”».Ο ράπερ και επιχειρηματίας, ιδρυτής του Tidal, απάντησε «δεν έχω ιδέα» όταν ρωτήθηκε για την κληρονομιά που θέλει να αφήσει πίσω του. «Ελπίζω να μιλούν για μένα μαζί με τα ονόματα του Μπομπ Μάρλεϊ και όλων των σπουδαίων. Αλλά δεν είμαι εγώ που θα το πω αυτό» τόνισε.
 

Leave a Comment