Τις έντονες στιγμές που πέρασε στο Ισραήλ λόγω των δεκάδων ρουκετών που εκτόξευαν το βράδυ της Τρίτης με στόχο το Τελ Αβίβ οι δυνάμεις της Χαμάς από την Λωρίδα της Γάζας, αναφέρθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, ο οποίος επέστρεψε  στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απογευμα της Τετάρτης.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης βρέθηκε στο Ισραήλ από το βράδυ της Κυριακής για τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί για τις 12 και 13 Μαΐου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 10.000 ατόμων.
 
 
Στις δηλώσεις του, ο Νίκος Βέρτης ανέφερε ότι ήταν στον 20ο όροφο του ξενοδοχείου μαζί με τους συνεργάτες του όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις- κάτι που όπως είπε, τον έκανε να ανησυχήσει ιδιαίτερα. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, μέσα σε μισό λεπτό οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τους οδήγησαν σε καταφύγιο. 
 
vertis_aerodromio_in
 
«Υπάρχει καταφύγιο σε όλα τα κτίρια, είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις, ανέφερε ο τραγουδιστής, για να σημειώσει ότι σε κάθε περίπτωση, «είναι τρομερό συναίσθημα να ακούς τις σειρήνες και τις ρουκέτες». Μόνο στο Τελ Αβίβ χθες έπεσαν 110 ρουκέτες με αποτέλεσμα, όσοι βρίσκονται εκεί να περάσουν δύσκολες ώρες.«Άλλο πράγμα να το βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο να το ζεις», τόνισε ο Νίκος Βέρτης. 
Η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα οδήγησε στην αναβολή των συναυλιών του, που προβλέπεται να μετατεθούν για αργότερα, όταν τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει. Ο καλλιτέχνης και οι στενοί συνεργάτες του είναι όλοι καλά στην υγεία τους. 
«Αυτό που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρο. Την ώρα που κάναμε το rapid test για να μας αφήσουν να φύγουμε από το αεροδρόμιο ήχησαν οι σειρήνες πάρα πολύ δυνατά. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Εμείς ήμασταν ήρεμοι γενικά γιατί δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς γίνεται. Είδαμε τον κόσμο να τρέχει», περιγράφει ο Δημήτρης Δέκος, μαέστρος του Νίκου Βέρτη, που βρίσκονταν εκεί για συναυλία.
Όπως είπε, τους κατεύθυνε η ασφάλεια του αεροδρομίου. «Ήταν πάρα πολύ οργανωμένοι, και κατεβήκαμε κάπου επτά ορόφους κάτω από εκεί που ήμασταν. Μας πρόσεξαν. Μας έφεραν νερό, καρέκλες να καθίσουμε, κάτσαμε γύρω στο δίωρο εκεί κάτω», προσθέτει. Μάλιστα εξηγεί ότι μετά τη λήξη του συναγερμού, οι διαδικασίες για το rapid test συνεχίστηκαν σαν να μην είχε προηγηθεί το οτιδήποτε. «Ύστερα συνειδητοποιήσαμε τι έγινε και αγχωθήκαμε πάρα πολύ», σημείωσε.
 
[youtube url=”https://youtu.be/Q2m6xf7Ep9I”]

Leave a Comment