Στις 23 Σεπτεμβρίου ο The Weeknd θα λάβει το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Quincy Jones» κατά τη διάρκεια των πρώτων βραβείων Music in Action Awards, τα οποία θα διοργανωθούν από την οργάνωση Black Music Action Coalition.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο «1 Hotel» στο Δυτικό Χόλιγουντ, θα τιμήσει μουσικούς, μουσικά στελέχη και μουσικές επιχειρήσεις που έχουν συμβάλει σημαντικά στην κοινωνική δικαιοσύνη, την αλλαγή ή/και την ισότητα τον τελευταίο χρόνο.Η BMAC θα απονείμει επίσης το βραβείο «Berry Gordy Social Impact», το βραβείο «Clarence Avant Trailblaze» και το βραβείο «Agent of Change» σε άλλα τιμώμενα πρόσωπα.
Μέσα στον τελευταίο χρόνο, ο The Weeknd δώρισε εκατομμύρια δολάρια για διάφορες ανθρωπιστικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της φυλετικής δικαιοσύνης.
Τον Ιούνιο του 2020 προσέφερε από 200.000 δολάρια τόσο στο παγκόσμιο δίκτυο του Black Lives Matter όσο και στην καμπανιά νομικής άμυνας «Know Your Rights Camp» του Colin Kaepernick.
Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter τον Ιούνιο το προηγούμενο έτους, ο The Weeknd κάλεσε επίσης την Universal Music Group, τη Sony Music, τη Warner Music, το Spotify και το Apple Music να προχωρήσουν σε δωρεές σε οργανώσεις και πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την κοινότητα των Μαύρων.
Ο The Weeknd έδωσε επίσης 100.000 δολάρια στις προσπάθειες της «National Bail Out Collective», μία οργάνωση αποτελούμενη από δικηγόρους και ακτιβιστές που πληρώνουν την εγγύηση και εξαγοράζουν τις ποινές μαύρων γυναικών με παιδιά ώστε να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο The Weeknd δώρισε 500.000 δολάρια στο υγειονομικό προσωπικό του Υγειονομικού Δικτύου του Scarborough του Καναδά εν μέσω της πανδημίας και επιπλέον 500.000 δολάρια στην οργάνωση «MusiCares», τον φιλανθρωπικό συνεργάτη της Ακαδημίας Ηχογράφησης.
 Δύο μήνες πριν, τον Απρίλιο, ο The Weeknd ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την αντιμετώπισα της πείνας στην Αιθιοπία, την πατρίδα των γονιών του.
Τα πρώτα Music in Action Awards θα γιορτάσουν επίσης την έναρξη της πρώτης Κάρτας Αναφοράς Δράσης της Μουσικής Βιομηχανίας, μία αξιολόγηση της προόδου της μουσικής βιομηχανίας προς την επίτευξη της φυλετικής δικαιοσύνης και ισότητα, η οποία ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου.
 Ένα χρόνο αφότου αρκετές εταιρείες και στελέχη υποσχέθηκαν να εργαστούν για την εξάλειψη της φυλετικής αδικίας και των ανισοτήτων στη μουσική βιομηχανία, η Κάρτα Αναφοράς Δράσης της Μουσικής Βιομηχανίας θέτει τους φορείς υπόλογους για τις δεσμεύσεις τους και τους βοηθά στην πρόοδο.
Η Binta Niambi Brown, συμπρόεδρος της BMAC, μάνατζερ καλλιτεχνών και μουσικό στέλεχος, δήλωσε:
«Η BMAC υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τη μουσική βιομηχανία για την προώθηση της φυλετικής ισότητας και είμαστε υπερήφανοι που έκαναν όλα όσα είπαμε ότι θα έκαναν. Τώρα, ενώ γιορτάζουμε τα επιτεύγματα της βιομηχανίας μας, προσβλέπουμε επίσης στη συνέχιση της συνεργασίας με κάθε εταιρεία στον κλάδο μας για την εξάλειψη όλων των μορφών συστημικού και δομικού ρατσισμού.
Καλωσορίζουμε τις συνομιλίες με όλους όσοι συμμερίζονται τη δέσμευσή μας για δικαιοσύνη και ισότητα και είναι ενθουσιασμένοι με την αλλαγή που θα δημιουργήσουμε από κοινού».
 
ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Leave a Comment