Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μέσα από το νέο της κανάλι στην πλατφόρμα του YouTube (https://www.youtube.com/c/EleniTsaligopoulouOfficial) εγκαινιάζει την ενότητα διασκευών με γενικό τίτλο «Αγαπημένο μου ημερολόγιο» με την αγαπημένη της «Καρδιοκλέφτρα».

Το εν λόγω τραγούδι ανήκει στην ομάδα των ρεμπέτικων, διασκευασμένο από τον Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου με ηλεκτρική κιθάρα, αλλά και τη συμμετοχή του Άγη Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου από την αρχή της πορείας της αγαπούσε να τραγουδά τα σμυρνέικα τραγούδια και τα ρεμπέτικα της Σμύρνης. Παραμένει ακόμα και σήμερα για την ίδια ένας μουσικός κόσμος γεμάτος εκπλήξεις, που μέχρι και σήμερα κάνει σε όλους μας ακριβά δώρα. Ένα τέτοιο «ακριβό δώρο» είναι και η «Καρδιοκλέφτρα» του 1928, σε μουσική και στίχους του Γιάννη Δραγάτση (Ογδοντάκη) με την υπέροχη πρώτη ερμηνεία του Αντώνη Νταλγκά, τραγουδισμένη αυτή τη φορά από την μοναδική φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.Τη μίξη του τραγουδιού και το βίντεο που το συνοδεύει έχει επιμεληθεί ο Μάριος Λαζ Ιωαννίδης.Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες διασκευές από την ομάδα των ρεμπέτικων με ηλεκτρική κιθάρα και κοντραμπάσο, που θα έχουμε τη δυνατότητα να τις ακούσουμε όλες από το κανάλι της Ελένης Τσαλιγοπούλου στην πλατφόρμα του YouTube.
 
[youtube url=”https://youtu.be/3di8g5FA10I”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *