Ο Μπρους Σπρίνγκστιν φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για να πουλήσει τα δικαιώματα της ηχογραφημένης μουσικής του στη Sony Music μαζί με τον εκδοτικό του κατάλογο.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, η συμφωνία για τον κατάλογο άλμπουμ του βετεράνου θρύλου της ροκ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν τα δικαιώματα δημοσίευσης.
Παρότι το «Aφεντικό» ήταν στην Columbia Records που ανήκει Sony Music από τότε που υπέγραψε για πρώτη φορά με τη δισκογραφική το 1972, ανέκτησε τα δικαιώματα της μουσικής του κατά τη διάρκεια της καριέρας του μέσω επαναδιαπραγματεύσεων συμβολαίων. Το Billboard εκτιμά ότι τα άλμπουμ του Σπρίνγκστιν έχουν αποτίμηση μεταξύ 145 και 190 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα συνολικά του δικαιώματα κυμαίνονται από 330 εκατομμύρια δολάρια έως 415 εκατομμύρια δολάρια. Σε μια ανάλογη τιμή πουλήθηκε και ο κατάλογος του Μπομπ Ντίλαν στην Universal Music Publishing πέρυσι.
Την είδηση η οποία έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τα 72α γενέθλια του τραγουδιστή και τραγουδοποιού, δεν σχολίασε ούτος ο ίδιος ούτε η Sony. 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *