Η Μariah Carey πρόσφατα βραβεύτηκε από την αμερικάνικη ένωση της μουσικής βιομηχανίας, RIAA, για το χριστουγεννιάτικο τραγούδι της «Αll I want for Christmas is you» με το αδαμάντινο βραβείο της.
Το πασίγνωστο, κλασσικό και πολυτραγουδισμένο «Αll I want for Christmas is you» είναι το πρώτο και μοναδικό χριστουγεννιάτικο κομμάτι που έχει λάβει αυτή την μεγάλη τιμητική διάκριση.«Η διαρκής αγάπη για το τραγούδι μου ποτέ δεν σταματά να με εντυπωσιάζει και να γεμίζει την καρδιά μου με πολλά συναισθήματα» είπε η 52χρονη Carey που είχε τραγουδήσει για πρώτη φορά την επιτυχία το 1994. «Το All I Want For Christmas Is You έχει κρατήσει διαφορετικές εποχές της μουσικής βιομηχανίας. Το RIAA διαμαντένιο βραβείο; Ουάου! Είμαι τόσο τυχερή που έχω τους καλύτερους fans στη γη που εξακολουθούν να στηρίζουν την κληρονομιά μου. Σας αγαπώ”, δήλωσε.
Με αυτή την επιβράβευση, η Mariah Carey στέφθηκε και επίσημα «βασίλισσα των Χριστουγέννων» όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Sony Music και την ευχαρίστησε που συνεχίζει να γράφει ιστορία αφού είναι η μόνη καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να τιμηθεί με αυτό το βραβείο. Το “All I Want for Christmas” είχε κυκλοφορήσει το 1994 σε συμπαραγωγή της Carey και του Walter Afanasieff. Το βραβείο δόθηκε αφού το single σημείωσε 10 εκατομμύρια σε πωλήσεις και streams.
Πόσα χρήματα όμως έχει βγάλει η τραγουδίστρια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το κομμάτι πίσω στο 1994 μέχρι σήμερα; Σύμφωνα με ένα άρθρο του Economist το οποίο επικαλέστηκε το Business Insider, το χριστουγεννιάτικο τραγούδι έχει αποφέρει στην τραγουδίστρια 60 εκατομμύρια δολάρια μέσα από τις αναπαραγωγές στις υπηρεσίες streaming καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *