O Γιώργος Σαρρής ήταν ο ένας από τους τους καλεσμένους στην εκπομπή «The 2Night Show» που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Ο τραγουδιστής των «Ζιγκ Ζαγκ» ξετύλιξε οτο κουβάρι της ζωής του και μίλησε για τα 20 χρόνια του συγκροτήματος στο μουσικό στερέωμα, την αγάπη που πήραν από τον κόσμο αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μεταξύ των μελών. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του μίλησε για το διαζύγιο που πήρε με τη γυναίκα του την οποία στη συνέχεια ξαναπαντρεύτηκε.
Ο Γιώργος Σαρρής διηγήθηκε την ιστορία των Ζιγκ Ζαγκ. «Ίσως ήμασταν το συγκρότημα που κράτησε περισσότερο από όλα. Όλα τα άλλα είχαν διακοπή κάπου στη μέση κι εμείς κρατηθήκαμε 17 χρόνια όλοι μαζί, όπως ήμασταν. Όσο περνούσαν τα χρόνια κι η δημοτικότητα του γκρουπ άρχισε να πέφτει, άρχισαν και τα προβλήματα. Όχι ότι ο ένας τα έριχνε στον άλλον αλλά εκεί αρχίζουν εκνευρισμοί και γιατί δεν κάναμε αυτό και να κάνουμε εκείνο. Υπήρχαν διαφωνίες προς την πορεία του γκρουπ. Η ατομικότητα των καλλιτεχνών είναι στον υπέρτατο βαθμό, παρόλο που δεν ήμασταν έτσι. Να σου πω την αλήθεια δεν πίστευα ότι θα διαλυθεί το συγκρότημα και δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό. Ουσιαστικά αποχωρήσαμε ένας ένας κι εγώ επέστρεψα μετά από μια τετραετία που ήμουν εκτός αλλά η εποχή ήταν πλέον διαφορετική. Είναι χημική ένωση το συγκρότημα. Ήμασταν 4 διαφορετικά άτομα που μερικές φορές δεν μοιάζαμε σε τίποτα μεταξύ μας. Περάσαμε τρομερά αυτά τα 20 χρόνια, χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες ή κόντρες και απορούσαμε κι εμείς οι ίδιοι. Τα στοιχεία που βάλαμε στη μουσική και τις εμφανίσεις μας δεν είχε καμία σχέση με τις εμφανίσεις των λαϊκών καλλιτεχνών. Εμείς θέλαμε να υπάρχει το ποπ και ροκ χρώμα το οποίο προέκυψε σιγά σιγά, δεν το κάναμε επίτηδες. Το όνομα προέκυψε από ένα τραγούδι. Το 2002-03 τελείωσε η πορεία τον Ζιγκ Ζαγκ, όμως το συγκρότημα εμφανιζόταν χωρίς τον Δημήτρη Ζμπέκο, όμως σιγά σιγά σταμάτησε. Θεωρούσαμε τη διασκέδαση σαν μια τελετουργία και πάνω σε αυτό θεωρούσαμε ότι πρέπει να φοράμε κάτι μακριά από το συνηθισμένο», δήλωσε για τις χαρακτηριστικές μπαντάνες που φορούσαν οι «Ζιγκ Ζαγκ».Οι «Ζιγκ Ζαγκ» υπάρχουν ακόμα, αλλά όχι όπως ήταν στην αρχή. «Κάνουμε πολύ αραιά εμφανίσεις. Τώρα θα κάνουμε μια μικρή περιοδεία και θα ξεκινήσουμε από Αφρική».
 
[youtube url=”https://youtu.be/91psuNL9mrE” scroll_reveal=”https://youtu.be/aPAyPM0gMoU”]
 
Ο τραγουδιστής μίλησε για τη σύζυγό του με την οποία χώρισαν αλλά ξαναπαντρεύτηκαν. «Ξαναπαντρευτήκαμε. Ο γάμος είναι ένα σχολείο που πρέπει να το περάσουμε όλοι, είναι η ουσία, μας μαθαίνει με έναν τρόπο πως ανήκουμε κάπου. Είχαν έρθει όλα πάρα πολύ γρήγορα, δεν με τρέλαναν έτσι ώστε να γίνω κάποιος άλλος άνθρωπος, αλλά επηρεάστηκα από την επιτυχία. Σκεφτόμουν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να κάνεις ότι θέλεις. Αυτό στεναχώρησε και άλλους ανθρώπους. Η φύση της τέχνης είναι τέτοια που σου δίνει ελευθερία. Η τέχνη και η καταστροφή είναι πολύ κοντά».
Ποιο «Αίνιγμα» λύθηκε όταν περπατούσε στα σοκάκια της Σαντορίνης;
Το «Αίνιγμα» είχε να κάνει με τη Σαντορίνη και γνωστό νυχτερινό μαγαζί, το “Enigma Club”. «Όταν το έγραψα τα επαγγελματικά μου πήγαιναν τέλεια αλλά στην προσωπική μου ζωή τα είχα κάνει μαντάρα, ήμουν χάλια. Δεν έβρισκα μια λέξη για να τελειώσω το Αίνιγμα και πήγα στην Σαντορίνη, είδα το μπαρ και είπα αυτό θα βάλω στο τραγούδι».
Πώς μια ευχή του έγινε «Έρωτας Βοριάς» που «φυσάει» ακόμη, 27 χρόνια μετά το πρώτο του άκουσμα;
«Το έγραψα όταν ήμουν χωρισμένος. Καθόμουν στο κατάστρωμα του καραβιού γυρνώντας από Μύκονο, παρακαλούσα να γίνει κάτι να μου αλλάξει το μυαλό».Τέλος, μίλησε για την όμορφη οικογένεια που έχει δημιουργήσει, τους δύο γιούς του και δήλωσε ενθουσιασμένος που πρόσφατα έγινε παππούς. Το εγγονάκι του είναι κοριτσάκι, μόλις 20 ημερών. «Με πειράζει το παππούς. Ο μικρός μου γιος με έχει βάλει σε όλη τη νέα μουσική. Οι γιοι μου έχουν 13 χρόνια διαφορά. Ο άλλος μου γιος είναι πληροφορικάριος, σώθηκε!».
 

Leave a Comment