Η Billie Eilish σε μια νέα τηλεοπτική εμφάνισή της σε talk show του Netflix είχε ένα τικ, που έγινε αφορμή να μιλήσει για τη νευρολογική διαταραχή με την οποία έχει διαγνωστεί από τα 11 χρόνια της: το σύνδρομο Tourette.

 

 
 
«Μου αρέσει να απαντάω σε ερωτήσεις γι’ αυτό γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον κι εγώ έχω μπερδευτεί απίστευτα. Μονίμως έχω κάποιο τικ. Τα πιο συνηθισμένα, που έχω σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι να παίζω με το πτερύγιο του αυτιού μου, κουνώντας το μπρος-πίσω, να ανασηκώνω το φρύδι μου και να σφίγγω το σαγόνι μου… και να λυγίζω το χέρι μου. Μπορεί εσείς να μην τα προσέξετε ποτέ, στη διάρκεια μιας συζήτησής μας, αλλά για μένα είναι εξαντλητικά».«Μονίμως έχω κάποιο τικ. Τα πιο συνηθισμένα, που έχω σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι να παίζω με το πτερύγιο του αυτιού μου, κουνώντας το μπρος-πίσω, να ανασηκώνω το φρύδι μου και να σφίγγω το σαγόνι μου…»
Η διάγνωση, όπως εξήγησε, έγινε όταν άρχισε να έχει, ως παιδί, κάποια μικρά τικ τα οποία επιδεινώθηκαν ενώ μεγάλωνε. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι όταν είναι αφοσιωμένη σε κάποια δραστηριότητα, για παράδειγμα τραγουδάει ή κάνει ιππασία, μειώνεται η έντασή τους.
«Είναι παράξενο, δεν έχω μιλήσει πολύ γι’ αυτό. Η πιο συνηθισμένη αντίδραση των άλλων είναι να γελούν, γιατί νομίζουν ότι προσπαθώ να γίνω αστεία. Αλλά εμένα με ενοχλεί πάρα πολύ αυτό. Και όταν αναρωτιούνται τι συμβαίνει, τότε τους εξηγώ ότι έχω το Tourette».
Η ίδια πρόσθεσε ότι «το έχουν πολύ περισσότεροι από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε».
 
[youtube url=”https://youtu.be/k4vRFodAqWo” scroll_reveal=”https://youtu.be/aPAyPM0gMoU”]

Leave a Comment