Το «The Sandman» αποτελεί ένα πλούσιο, βασισμένο σε χαρακτήρες, αμάγαλμα μύθου και σκοτεινής φαντασίας.

Τα 10 επεισόδια, που προβάλλονται στο Netflix, υπογράφει ο Νιλ Γκέιμαν ως παραγωγός, ενώ ως showrunners συναντάμε τους Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ και Άλαν Χάινμπεργκ.Το κόμικ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1989, ξεκινά όταν μάγοι και αλχημιστές προσπαθούν σε μία τελετή να αιχμαλωτίσουν τον θάνατο, ωστόσο κάνουν λάθος και πιάνουν τον Θεό των Ονείρων, τον Μορφέα. Εκείνος έπειτα από χρόνια αιχμαλωσίας καταφέρνει τη δεκαετία του 1980 να αποδράσει. Στόχος του είναι όχι μόνο να πάρει εκδίκηση, αλλά και να συνηθίσει στον μοντέρνο κόσμο.
Πρόσφατα όμως ήρθε και μία νέα πληροφορία για τη δημοφιλή σειρά, καθώς σύμφωνα με τον Γκέιμαν, ακόμη και ο βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, ήθελε να πρωταγωνιστήσει. 
Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο podcast Happy Sad Confused με τον Τζος Χόροβιτς, ο δημιουργός θυμήθηκε τις πρώτες μέρες της προσπάθειας προσαρμογής του κόμικ σε σίριαλ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε μια στιγμή το 1996 όταν ήρθε σε επαφή με τον τότε πρόεδρο της Warner Bros, ο οποίος του είπε ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε τηλεφωνήσει, καθώς ενδιαφέρθηκε να παίξει τον Μορφέα.
«Tο 1996 ο τότε πρόεδρος της Warner Bros μου είπε ότι ο Μάικλ Τζάκσον του είχε τηλεφωνήσει και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει ως Μορφέας στο «The Sandman». Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και εγώ σκεφτόμουν “Ωχ”».  

Leave a Comment