Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους και μέσω ενός tweet ενημέρωσαν τους θαυμαστές τους, ότι πρόκειται να διοργανώσουν για τρίτη χρονιά τη συναυλία «Helping Hands» για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στο Λος Άντζελες.

Το συγκρότημα μαζί με «ειδικούς προσκεκλημένους» του θα ανέβει στη σκηνή στο Microsoft Theatre, στις 16 Δεκεμβρίου για να τραγουδήσει. Μάλιστα, όπως έχει ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί και δημοπρασία αντικειμένων.Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση του συγκροτήματος «All Within My Hands» που έχει αποστολή τη δημιουργία βιώσιμων κοινοτήτων, μέσω της εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού, της αντιμετώπισης της πείνας και της παροχής άλλων σημαντικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο.

 
 
Η πρώτη συναυλία «Helping Hands» πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στο Σαν Φρανσίσκο. Τον Νοέμβριο του 2020 οι Metallica διοργάνωσαν αντίστοιχη συναυλία απομακρυσμένα, η οποία μεταδόθηκε μέσω streaming.
Τα έσοδα, που συγκεντρώθηκαν, συνολικά 1,8 εκατ. δολάρια διατέθηκαν στην Αμερικανική Ένωση Τοπικών Κολεγίων, καθώς και σε δράσεις ενίσχυσης πληθυσμιακών ομάδων που επλήγησαν από την πανδημία της Covid-19.
Η οργάνωση των Metallica δώρισε 100.000 δολάρια στην πρωτοβουλία Feeding America, η οποία συντονίζει δίκτυο τραπεζών τροφίμων για την κάλυψη αναγκών τοπικών κοινοτήτων και στη δράση Direct Relief, που εξασφάλισε 40 τόνους ειδών προστατευτικού εξοπλισμού για εργαζόμενους στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ. Επιπλέον ενίσχυσε το πρόγραμμα Crew Nation της εταιρείας διοργάνωσης συναυλιών Live Nation με στόχο την παροχή οικονομικής βοήθειας σε τεχνικούς που έμειναν χωρίς εργασία, όταν σταμάτησαν οι συναυλίες και οι περιοδείες λόγω των περιοριστικών μέτρων την περίοδο της πανδημίας.
 

Leave a Comment