Η Dua Lipa δηλώνει ότι «δεν θα εμφανιστεί» στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, επικαλούμενη το άθλιο ιστορικό της χώρας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως όσον αφορά την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Με επιβεβαιωμένη την εμφάνιση του Jungkook των BTS στην τελετή έναρξης του επερχόμενου παγκόσμιου τουρνουά ποδοσφαίρου στις 20 Νοεμβρίου, οι φήμες ανέφεραν ότι, εκτός από τη Shakira, στην εκδήλωση θα συμμετείχε και η Dua Lipa.Ωστόσο, η Dua Lipa διέψευσε κατηγορηματικά τις εν λόγω φήμες σε μια ανάρτηση που έκανε στις ιστορίες του λογαριασμού της στο Instagram.«Υπάρχουν πολλές εικασίες ότι θα εμφανιστώ στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Δεν θα εμφανιστώ και ούτε έχω κάνει ποτέ καμία διαπραγμάτευση για να εμφανιστώ», έγραψε.
«Θα υποστηρίξω την Αγγλία από μακριά και ανυπομονώ να επισκεφθώ το Κατάρ όταν θα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έκανε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ αντιπαράθεση επικρατεί μετά τα σχόλια του πρεσβευτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και πρώην ποδοσφαιριστή Χαλίντ Σαλμάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με το CNN να αναφέρει ότι χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως «βλάβη στο μυαλό» και «χαράμ», που σημαίνει ότι απαγορεύεται από τον ισλαμικό νόμο.Αναφερόμενος στο γεγονός ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Σαλμάν είπε: «Ας μιλήσουμε για τους ομοφυλόφιλους. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι θα δεχτούν ότι έρχονται εδώ. Αλλά θα πρέπει να αποδεχτούν τους κανόνες μας».
Μεταξύ των ανησυχιών του, σημείωσε, ήταν ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να μάθουν «κάτι που δεν είναι καλό».
Η βρετανική εφημερίδα The Sun προειδοποίησε τους τουρίστες που θα επισκεφτούν το Κατάρ σχετικά με τους «ασαφείς» και «συγκεχυμένους» νόμους του έθνους, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν στην τιμωρία ξένων ποδοσφαιρόφιλων με μαστίγωμα για αδικήματα όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η λήψη φωτογραφιών και η χρήση βωμολοχιών.Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) έχει δεχθεί έντονη κριτική για την απόφασή της να διοργανωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, όπου έχασε τη ζωή του ένας συγκλονιστικός αριθμός μεταναστών εργατών κατά τη διάρκεια της κατασκευής των γηπέδων. Εκτός από την ανεπαρκή εργατική νομοθεσία, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ.
Ο Guardian ανέφερε τον Φεβρουάριο του 2021 ότι περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργάτες από το Μπαγκλαντές, την Ινδία, το Νεπάλ, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα είχαν σκοτωθεί στο Κατάρ από τότε που του ανατέθηκε η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, πιθανότατα ενώ εργάζονταν σε έργα που σχετίζονται με το τουρνουά.
Επίσης, στο Κατάρ, οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ δύο ανδρών τιμωρούνται με ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης επτά ετών, ενώ σύμφωνα με το νόμο της Σαρία, «η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο».
 
Πηγή: hit-channel.com

Leave a Comment