Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον τόπο καταγωγής του, την Κύπρο και τα δεινά που έχει περάσει.
Ο τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» κι αρχικά, δήλωσε: «Είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό. Έχω καταγωγή από την Κερύνεια κι από τους δύο γονείς μου, ήταν πρόσφυγες».«Η Κερύνεια ήταν το σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων από έναν μικρό κόλπο, που λέγεται “Πέντε μίλι”. Από το σπίτι της μαμάς μου δεν είναι ούτε ένα χιλιόμετρο. Έχω τόσες περιγραφές για όσα έχουν συμβεί, που είναι σαν να το έχω ζήσει. Με πονάει κι εμένα ο πόνος τους. Δεν υπάρχει μέρα που να μην αναφέρει η μητέρα μου την πατρίδα. Ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα ασχολείται για να μνημονεύσουν την πόλη μας, να ευχηθούμε να γυρίσουμε», τόνισε στη συνέχεια.Όπως ανέφερε, η τελευταία ευχή που του έδωσε ο παππούς του λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ήταν να καταφέρει να δει την Κερύνεια.
«Θα σας πω κάτι. Όταν “έφυγε” ο παππούς μου, όταν τον έχασα πριν κάποια χρόνια, ήθελε να με δει και μου λέει “γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια”. Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το βήμα, δεν υπήρχε όμως η βούληση. Νομίζω όσο περνά ο καιρός, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι. Οι συνθήκες θα δυσχεραίνουν. Κι αν υποθέσουμε ότι θα γίνει και μια παράνομη προσάρτηση του βόρειου τμήματος με την Τουρκία, τότε τα πράγματα θα είναι δις χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Leave a Comment