Ο Χρίστος Αντωνιάδης έχει συνδέσει το όνομά του με τις «χρυσές εποχές» της διασκέδασης ως γνήσια λαϊκή φωνή.O τραγουδιστής εξηγεί τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στα νυχτερινά μαγαζιά και τους λόγους που αποφάσισε για οκτώ χρόνια να αποσυρθεί από το τραγούδι και να ασχοληθεί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εδώ και έναν χρόνο διανύει τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή του, καθώς μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Αφροδίτη έγιναν γονείς, αποκτώντας δίδυμα.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική και το τραγούδι, ήταν παιδικό σου όνειρο;

Οι γονείς μου δεν έχουν καμία σχέση με το τραγούδι και ήταν μια ρηξικέλευθη απόφαση για εμένα να ασχοληθώ με αυτό, διότι ήταν πολύ αντίθετοι. Οι γονείς μου είναι κομμωτές, είχαν κομμωτήρια και ήθελαν να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις τους. Από το δημοτικό άκουγα πολλή μουσική και στην πορεία η χαρά μου όλη ήταν όταν τραγουδούσα και έβλεπα τα πρόσωπα των φίλων μου να χαμογελούν.

Το 1991 αρχίζεις να εμφανίζεσαι στο Ρομέο, όπου για έξι χρόνια το μαγαζί αποτελεί συνώνυμο της διασκέδασης. Τι θυμάσαι από εκείνα τα χρόνια;

Εκεί έμαθα τη δουλειά, όλη η Αθήνα περνούσε από εκεί, αρχίζαμε στις έντεκα το βράδυ και τελειώναμε στις επτά το πρωί, δουλεύαμε επτά ημέρες την εβδομάδα. Ένα πρόβλημα που έχουν σήμερα οι τραγουδιστές είναι ότι δεν έχουν πολλά μεροκάματα, ώστε να εκπαιδευτούν πάνω στο αντικείμενο. Η δουλειά μαθαίνεται πάνω στην πίστα. Για να έρθει ο πελάτης, να πληρώσει για να διασκεδάσει, είναι πολύ σημαντικό. Δυστυχώς, σήμερα οι εννέα στους δέκα που βγαίνουν δεν έχουν ιδέα πώς να κάνουν τον κόσμο να διασκεδάζει. Απλώς τραγουδούν διεκπεραιωτικά και νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Δεν φταίνε αυτοί, φταίει ότι δεν έχουν πολλά μεροκάματα. Έχω ζήσει πολύ έντονες στιγμές στη νύχτα, με έχουν θάψει με λουλούδια, έχουν κάψει τραπέζια, μου έχουν σκίσει μπλούζες και πολλά ακόμη.

Ανάμεσα στις πολλές επιτυχίες που έχεις τραγουδήσει, ποια κομμάτια σου ξεχωρίζεις;

Από τα παλαιότερα το «Δεν είσαι εσύ σαν τις άλλες αγάπες», από τα νεότερα το «Πέσαν οι γέφυρες», που έβγαλα πριν από δύο χρόνια.

Θα ήθελα να αναφερθούμε και στην τηλεοπτική σου εμφάνιση στους «Δύο ξένους», που πραγματικά άφησε εποχή. Πώς έγινε η επιλογή σου για τον ρόλο και πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο σίριαλ (επίσης του Mega) «Εμείς και εμείς». Η συμμετοχή μου στους «Δύο ξένους» θα έλεγα ότι με καθιέρωσε ως τραγουδιστή, καθώς πολύς κόσμος ήξερε τα τραγούδια μου, αλλά μπορεί να μην ήξερε το πρόσωπό μου. Η σειρά έκανε 70% τηλεθέαση και μου έκανε πολύ καλό στην καριέρα μου. Στην αρχή είχαν κάποιον άλλον τραγουδιστή στο μυαλό τους για να παίξει στη σειρά, αλλά δεν ευοδώθηκε και έτσι επέλεξαν εμένα.

Ξαφνικά, ενώ βρίσκεσαι στο απόγειο της καριέρας σου, αποφάσισες να αποτραβηχτείς από τα φώτα της δημοσιότητας. Τι σε ώθησε σε αυτήν σου την απόφαση;

Μεσολάβησαν κάποια χρόνια που ήταν δύσκολα για εμένα και δεν μπορούσα να κάνω τη δουλειά με τον τρόπο που μου άρεσε. Επίσης, οι λόγοι ήταν και οικονομικοί, καθώς άρχισε η οικονομική κρίση και μειώθηκαν πολύ τα μαγαζιά. Έτσι βρήκα έναν άλλον τρόπο να βιοπορίζομαι και επέλεξα να μην αναλώνομαι σε συνεργασίες που δεν με ευχαριστούσαν. Ασχολήθηκα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ασχολούμαι και μέχρι σήμερα δηλαδή, κάνοντας δική μου εταιρία με φωτοβολταϊκά. Περίπου το 2009 σταμάτησα και επανήλθα στο τραγούδι ξανά το 2018.

Έχεις βιώσει πισώπλατα μαχαιρώματα στη δουλειά σου;

Αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού και ειδικά με έναν άνθρωπο σαν εμένα που δεν είχα κάποιου είδους «προστασία», καθώς οι γονείς μου ήταν άσχετοι με τον χώρο και δεν είχα κάποια μεγάλη εταιρία από πίσω μου να με στηρίζει. Όλα τα χτυπήματα έπεφταν απευθείας επάνω μου, έτσι ήρθε μια μέρα που είπα «γιατί, ρε γαμώτο, δεν μπορεί να μου έρθει κάτι εύκολο και σε εμένα», σε πιάνει ένα παράπονο…

Πηγή: Espresso

Leave a Comment