Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Prince πέρασε στην αιωνιότητα, στις 21 Απριλίου 2016, από υπερβολική δόση του οπιοειδούς, Fentanyl (φαιντανύλη).

Οι διαχειριστές της περιουσίας του «μωβ πρίγκιπα», The Prince Estate, σε συνεργασία με τη δισκογραφική Warner Bros. Records, έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη, original εκδοχή του ανυπέρβλητου κομματιού «Nothing Compares 2 U», το οποίο είχε ηχογραφηθεί το 1984.   Μαζί με το κομμάτι οι διαχειριστές αποκάλυψαν και ένα ανέκδοτο video του Prince και της μπάντας του The Revolution από πρόβες του “Nothing Compares 2 U” το καλοκαίρι του 1984.
Ένα από τα πιο μοναχικά τραγούδια του, που τελικά έκανε επιτυχία η Sinead O’ Connor το 1990. Αργότερα ο Prince το είχε επαναφέρει σε συναυλίες του και δισκογραφικά εντάχθηκε στο άλμπουμ του «Hits» το 1993 σε live εκδοχή. 
Επίσης, το ερμήνευσε στην τελευταία του εμφάνιση στην Ατλάντα, στις 14 Απριλίου 2016. 
Η ηχογράφηση του Prince είναι πολύ πιο φανταχτερή από την αντίστοιχη της Ο’ Κόνορ, ενώ χαρακτηρίζεται από ένα δυνατό riff κιθάρας και ένα σόλο σαξόφωνο από τον Έρικ Λιντς. Όμως τα φωνητικά της Susannah Melvoin είναι μία αποκάλυψη, καθώς δένουν αρμονικά με τους θλιμμένους στίχους.

[youtube url=”https://youtu.be/cpGA0azFdCs”]

Leave a Comment