Λίγο πριν κλείσει τα 40, η Beyonce δίνει μια σπάνια συνέντευξη κάνοντας μια αναδρομή στην απίστευτη καριέρα της.

Η βραβευμένη με 28 Grammy τραγουδίστρια μιλάει για την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος και για το πώς ως νεαρή μαύρη γυναίκα ήξερε ότι «δεν μπορούσε να τα κάνει θάλασσα», αλλιώς όλα θα χάνονταν.Ενώ πολλοί αστέρες έχουν κάνει προσωπικά λάθη και έχουν επιτύχει, «ένιωθα ως νεαρή μαύρη γυναίκα ότι δεν μπορούσα να τα κάνω θάλασσα», δήλωσε η Beyoncé στο «Harper’s Bazaar».«Ένιωθα την πίεση από έξω και τα μάτια τους να με παρακολουθούν για να δουν αν θα σκοντάψω ή να αποτύχω. Δεν μπορούσα να απογοητεύσω την οικογένειά μου μετά από όλες τις θυσίες που έκαναν για εμένα και τα κορίτσια», είπε, αναφερόμενη στις συνεργάτιδές της στο γκρουπ των Destiny’s Child, την Kelly Rowland και την Michelle Williams, για τις οποίες σημειώνει στη συνέντευξη ότι εξακολουθούν να είναι οι «καλύτερες φίλες» της.«Αυτό σήμαινε ότι ήμουν η πιο προσεκτική, επαγγελματική έφηβη. Και μεγάλωσα γρήγορα. Ήθελα να σπάσω όλα τα στερεότυπα της Μαύρης σούπερ σταρ, που είτε έπεφτε θύμα των ναρκωτικών ή του αλκοόλ είτε της παράλογης παρανόησης ότι οι Μαύρες γυναίκες ήταν θυμωμένες. Ήξερα ότι μου δόθηκε αυτή η καταπληκτική ευκαιρία και ένιωθα ότι είχα μια ευκαιρία. Αρνήθηκα να τα θαλασσώσω, αλλά έπρεπε να εγκαταλείψω πολλά», τόνισε.Η Beyoncé σημείωσε ότι «θυσίασε πολλά πράγματα και έτρεξε να ξεφύγει από κάθε πιθανό περισπασμό» στα εφηβικά της χρόνια.Η καταγόμενη από το Τέξας τραγουδίστρια είπε ότι εκτός από τη δέσμευσή της να είναι καλή μαθήτρια, έβαλε την υπόλοιπη ενέργειά της στο γυναικείο συγκρότημα του οποίου ήταν επικεφαλής «και στο όνειρο να κάνουμε δισκογραφικό συμβόλαιο και να γίνουμε μουσικοί». «Αν κάτι δεν με βοηθούσε να πετύχω τον στόχο μου, αποφάσισα να μην επενδύω χρόνο σε αυτό».

 

Ακόμη και όταν ήταν νεότερη, ένιωθε ότι έπρεπε να δουλέψει περισσότερο από τους άλλους λόγω του χρώματος του δέρματός της: «Σε ηλικία 7 ετών συμμετείχα σε διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού. Συχνά ήμουν το μοναδικό μαύρο κορίτσι και τότε ήταν που άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έπρεπε να χορεύω και να τραγουδάω διπλά σκληρά. Έπρεπε να έχω σκηνική παρουσία, εξυπνάδα και γοητεία αν ήθελα να κερδίσω», περιέγραψες.Η Beyoncé ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής σε ηλικία 9 ετών και μέχρι τα 10 της είχε «ηχογραφήσει τουλάχιστον 50 ή 60 τραγούδια στο στούντιο ηχογράφησης».Αν και εδώ και καιρό έχουν χωρίσει οι δρόμοι της επαγγελματικά με τον πατέρα της, Mathew Knowles, ο οποίος διαχειριζόταν την καριέρα της (ενώ η μητέρας της, Tina Lawson, την οποία αποκαλεί «η βασίλισσά μου», έντυνε τις Destiny’s Child με τα πρωτότυπα σχέδιά της), η Beyoncé είπε ότι «με ενθάρρυνε συνεχώς να γράφω τα δικά μου τραγούδια και να δημιουργώ το δικό μου όραμα» ως κορίτσι και ότι ο πατέρας της «είναι ο λόγος που έγραφα μουσική και έκανα παραγωγή σε τόσο νεαρή ηλικία».«Θυμάμαι όταν άρχισα να ακούω τους ανθρώπους να με επικρίνουν αφού είχα πάρει κάποια κιλά. Ήμουν 19 ετών. Κανένα από τα ρούχα του μεγέθους μου δεν μου ταίριαζε. Αισθανόμουν λίγο ανασφαλής ακούγοντας κάποια από τα σχόλια και ξύπνησα μια μέρα και αρνήθηκα να λυπηθώ τον εαυτό μου, οπότε έγραψα το “Βοοtylicious”.Ήταν η αρχή του να χρησιμοποιώ ό,τι μου έδινε η ζωή και να το μετατρέπω σε κάτι ενδυναμωτικό για άλλες γυναίκες και άνδρες που παλεύουν με το ίδιο πράγμα», ανέφερε.

 

Beyoncé

 

Η Beyoncé είπε ότι πήρε την απόφαση για το επαγγελματικό διαζύγιο με τον μάνατζερ – πατέρα της όταν «έφτασα στα όριά μου». «Τότε ήταν που έμαθα τη δύναμη του να λες “όχι”. Πήρα τον έλεγχο της ανεξαρτησίας μου στα 27 μου και ξεκίνησα την Parkwood Entertainment. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε εταιρεία που να κάνει αυτό που ήθελα να κάνει ή να λειτουργεί με τον τρόπο που ήθελα να λειτουργεί».Τώρα, στη σόλο καλλιτεχνική της δραστηριότητα, απορρίπτει τα πράγματα με τον τρόπο που γίνονταν πάντα.«Θέλω να δείξω ότι μπορείς να διασκεδάζεις και να έχεις σκοπό, να σέβεσαι και να λες τη γνώμη σου. Μπορείς να είσαι ταυτόχρονα κομψή και προκλητική. Μπορείς να είσαι καμπυλωτή και να είσαι ακόμα ένα fashion icon. Εύχομαι αυτή την ελευθερία για κάθε άνθρωπο. Έχω πληρώσει τα χρέη μου και έχω ακολουθήσει κάθε κανόνα για δεκαετίες, οπότε τώρα μπορώ να σπάσω τους κανόνες που πρέπει να σπάσουν. Η ευχή μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω να κάνω όλα όσα όλοι νομίζουν ότι δεν μπορώ να κάνω», εξήγησε.«Εργάστηκα για να σηκώσω τους ανθρώπους μου ψηλά, να αλλάξω τις αντιλήψεις ώστε τα παιδιά μου να μπορούν να ζήσουν σε έναν κόσμο όπου θα τα βλέπουν, θα τα γιορτάζουν και θα τα εκτιμούν», πρόσθεσε.«Έχω περάσει τόσα πολλά χρόνια προσπαθώντας να βελτιώσω τον εαυτό μου και να βελτιώσω ό,τι έχω κάνει, ώστε έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν χρειάζεται πλέον να ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου. Δεν με ενδιαφέρει να ψάχνω προς τα πίσω. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Αισθάνομαι ότι πολλές πτυχές εκείνης της νεότερης, λιγότερο εξελιγμένης Beyoncé δεν θα μπορούσαν ποτέ να τα βάλουν με τη γυναίκα που είμαι σήμερα», υποστήριξε.

 

Πηγή: https://www.hit-channel.com/

Leave a Comment