Η Celine Dion θα αποτελέσει το θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ.Το τμήμα Premium Content της Sony Music Entertainment, σε συνεργασία με την SME Canada και την Vermilion Films, ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής της ταινίας μεγάλου μήκους, που θα εστιάζει στις καλές και στις κακές στιγμές στην εκπληκτική καριέρα της Celine Dion.
Κατά μήκος των 40 ετών της πορείας της, η Καναδή τραγουδίστρια έχει κερδίσει πέντε βραβεία Grammy και ένα βραβείο Όσκαρ για το «My Heart Will Go On», το τραγούδι της ταινίας «Τιτανικός», ενώ έχει καταγράψει πωλήσεις άνω των 250 εκατομμυρίων δίσκων παγκοσμίως.Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει η υποψήφια για Όσκαρ Irene Taylor, η οποία έχει επιμεληθεί τα ντοκιμαντέρ Hear and Now» και «The Final Inch».«Ήμουν πάντα ένα ανοιχτό βιβλίο με τους θαυμαστές μου και με ευαισθησία και προσεγμένη δημιουργικότητα, νομίζω ότι η Irene θα μπορέσει να δείξει σε όλους ένα κομμάτι μου που δεν έχουν ξαναδεί. Ξέρω ότι θα αφηγηθεί την ιστορία μου με τον πιο ειλικρινή και συγκινητικό τρόπο», δήλωσε η Celine Dion.
«Αυτή η διαδρομή  με μια θρυλική καλλιτέχνιδα όπως η Celine Dion είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα ως σκηνοθέτρια. Η πρόσβαση στην εξέταση της ζωής και της ανεπανάληπτης καριέρας της, θα μου επιτρέψει να δημιουργήσω ένα πολύπλευρο πορτρέτο μιας εμβληματικής, παγκόσμιας σούπερ σταρ, το οποίο ανυπομονώ να μοιραστώ με τον κόσμο», πρόσθεσε η Irene Taylor.«Η Celine Dion είναι μία από τις πιο περιζήτητες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε μαζί της για την παραγωγή αυτού του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ», ανέφερε ο Tom Mackay, πρόεδρος του βραχίονα Premium Content της Sony Music Entertainment.
«Με οδηγό το απίστευτο καλλιτεχνικό όραμα της Irene Taylor, ανυπομονούμε να τιμήσουμε τα επιτεύγματα της ζωής της Dion και να σχεδιάσουμε μια στρατηγική διανομής για να προσεγγίσουμε τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο», συνέχισε.Το ντοκιμαντέρ της Sony Music Entertainment δεν είναι η μόνη ταινία για τη ζωή και την καριέρα της 53χρονης τραγουδίστριας που βρίσκεται στα σκαριά.
Το «Aline», μια μυθιστορηματική βιογραφική ταινία εμπνευσμένη από τη ζωή της Celine που έκανε ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Καννών, θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις αρχές του 2022.
Τη σκηνοθεσία έχει υπογράψει η Valérie Lemercier, η οποία εμφανίζεται επίσης στον ομώνυμο ρόλο της Aline Dieu, ένας χαρακτήρας εμπνευσμένος από την Dion.
Η ταινία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «ερωτική επιστολή προς τη Celine», ξεκινά στο Κεμπέκ της δεκαετίας του 1960 όπου ένας παραγωγός ανακαλύπτει το εκπληκτικό ταλέντο της Aline στο τραγούδι και ορκίζεται να την κάνει σταρ.
 
 

Leave a Comment