Οι θαυμαστές της Taylor Swift εξακολουθούν να είναι πικραμένοι για τις δηλώσεις του ο Damon Albarn, ο οποίος υποστήριξε ότι η αστέρας της pop «δεν γράφει τα δικά της τραγούδια» και ότι τα τραγούδια που συνυπογράφει «δεν μετράνε».

Αν και ο frontman των Gorillaz και των Blur ζήτησε συγγνώμη από την τραγουδίστρια για το σχόλιό του, η ιστοσελίδα US Bookie αποφάσισε να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να αποδείξει ότι η Taylor Swift όχι μόνο γράφει μόνη της τα τραγούδια της, αλλά και ότι έχει γράψει μόνη της πολύ περισσότερα τραγούδια από τους υπόλοιπους pop stars.Η ιστοσελίδα εξηγεί ότι ανέλυσε τις δισκογραφίες των κορυφαίων σόλο καλλιτεχνών της τελευταίας δεκαετίας και διαπίστωσε ότι η Taylor Swift έχει γράψει μόνη της πάνω από το 30% των τραγουδιών στα άλμπουμ της – συνολικά 51 τραγούδια, χωρίς τη συμμετοχή άλλων δημιουργών.Το άλμπουμ στο οποίο η Taylor Swift έχει γράψει μόνη της τα περισσότερα τραγούδια είναι το «Speak Now» του 2010, στο οποίο υπογράφει η ίδια 16 από τα 17 τραγούδια.
Στον αντίποδα, το «Reputation» του 2017 είναι το άλμπουμ στο οποίο δεν έχει γράψει μόνη της ούτε ένα τραγούδι, ωστόσο έχει συνυπογράψει και τα 15 τραγούδια του άλμπουμ.
 
 
Η Taylor Swift έχει γράψει μόνη της μεγαλύτερο ποσοστό των τραγουδιών της ακόμα από τους Ed Sheeran, Adele, Katy Perry, Lady Gaga, Drake, Bruno Mars, Justin Bieber, Rihanna, Post Malone, Ariana Grande, The Weeknd, Nicki Minaj και Billie Eilish.
Ο Ed Sheeran βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης καθώς έχει γράψει μόνος του το 15,2% των τραγουδιών. Η Adele βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας γράψει μόνη της το 14,5% των τραγουδιών της, ενώ ακολουθούν η Katy Perry και η Lady Gaga.
Παράλληλα, η ιστοσελίδα σημειώνει ότι ο Drake, ο Bruno Mars, ο Justin Bieber, η Rihanna, ο Post Malone, η Ariana Grande, ο The Weeknd, η Nicki Minaj και η Billie Eilish δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ένα τραγούδι που να είναι γραμμένο εξ ολοκλήρου από τους ίδιους, καθώς έχουν γράψει όλο το υλικό τους σε συνεργασία με άλλους δημιουργούς.
Επιπλέον, η Taylor Swift έχει συνεισφέρει στο 100% της δημιουργίας όλων των τραγουδιών που έχει κυκλοφορήσει, όπως και οι Bruno Mars, Ed Sheeran, Justin Bieber, Katy Perry, Post Malone, Lady Gaga, The Weeknd και Nicki Minaj, χωρίς να υπολογίζονται τα χριστουγεννιάτικα άλμπουμ.
Συγκριτικά, η Ariana Grande έχει συνεισφέρει μόνο στο 72,5% των τραγουδιών της και η Rihanna έχει συνυπογράψει μόνο το 46% των τραγουδιών της.
 

Leave a Comment