Η Miley Cyrus εξέφρασε την υποστήριξή της στον λαό της Ουκρανίας, λέγοντας ότι «στέκεται αλληλέγγυα σε όλους» μετά τη χθεσινή εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Η Ουκρανία διέκοψε επίσημα τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Ρωσία και κήρυξε στρατιωτικό νόμο όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε επίθεση στη χώρα.
Σε δήλωσή της στο Twitter, η Miley Cyrus, η οποία γύρισε στο Κίεβο το 2019 το μουσικό βίντεο για τη συνεργασία της με τον Mark Ronson στο τραγούδι «Nothing Breaks Like A Heart», δήλωσε την υποστήριξή της στην Ουκρανία λέγοντας ότι η είδηση του πολέμου της «ράγισε την καρδιά».«Έζησα την πιο απίστευτη εμπειρία όταν γύρισα το “Nothing Breaks Like A Heart” στο Κίεβο και θα είμαι για πάντα ευγνώμων στην τοπική κοινότητα που με υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες», έγραψε η 29χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια.«Υπάρχουν τοπικές αναφορές ότι τουλάχιστον 40 Ουκρανοί έχουν ήδη σκοτωθεί και αυτή η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σε πολλούς περισσότερους θανάτους, σε άλλη μία προσφυγική κρίση με τόσους πολλούς ανθρώπους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», συνέχισε.
«Στέκομαι αλληλέγγυα σε όλους στην Ουκρανία που πλήττονται από αυτή την επίθεση και στην παγκόσμια κοινότητά μας που ζητά τον άμεσο τερματισμό αυτής της βίας», κατέληξε η Miley Cyrus.Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής το Κίεβο έγινε στόχος πυραυλικών επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις.
Αυτή τη στιγμή σειρήνες πολέμου ηχούν στους άδειους δρόμους του Κιέβου, ενώ ρωσικά στρατεύματα σφυροκοπούν ανελέητα τα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας. Το Κίεβο δέχεται διαρκώς χτυπήματα τόσο από αέρος όσο και από χερσαίες δυνάμεις ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.
Τα καύσιμα, τα χρήματα και το ιατροφαρμακευτικό υλικό έχουν αρχίσει να εξαντλούνται σε τμήματα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή, γεγονός που κινδυνεύει να αναγκάσει έως και πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών.
Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πολλές χιλιάδες έχουν ήδη περάσει σε γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένων της Μολδαβίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, όπως ανακοίνωσε σε ενημέρωση στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη η Σάμπια Μαντού, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι 137 Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 316 τραυματίστηκαν.
Οι ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να καταλάβει την Ουκρανία και ότι οι ενέργειες της χώρας του ισοδυναμούν με «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», έχουν καταδικαστεί ευρέως από όλο τον κόσμο.
Ο Πούτιν απαιτεί τώρα εγγυήσεις από τη Δύση και την Ουκρανία ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, μία αμυντική συμμαχία 30 χωρών, και ότι η Ουκρανία θα αποστρατιωτικοποιηθεί και θα γίνει ουδέτερο κράτος.
 

Leave a Comment