Η Sony Music Group έγινε η πρώτη μεγάλη δισκογραφική εταιρεία που αποχωρεί πλήρως από τη Ρωσία, έξι μήνες μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων της στην απομονωμένη χώρα ως απάντηση στη στρατιωτική εισβολή της στη γειτονική Ουκρανία.
Σε δήλωση που εξέδωσε, η Sony Music Group ανέφερε ότι «έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει πλήρως από τη ρωσική αγορά και να μεταφέρει τη ρωσική εταιρεία και το τοπικό ρόστερ της σε τοπική διαχείριση».
«Καθώς ο πόλεμος συνεχίζει να έχει καταστροφικές ανθρωπιστικές επιπτώσεις στην Ουκρανία και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας συνεχίζουν να αυξάνονται, δεν μπορούμε πλέον να διατηρήσουμε παρουσία στη Ρωσία», σημείωσε η Sony Music, τονίζοντας ότι η απόφασή της έχει άμεση ισχύ.
Η ρωσική εταιρεία που θα αναλάβει τον έλεγχο του τοπικού ρεπερτορίου της Sony έχει δημιουργηθεί και διευθύνεται από την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της Sony Music Russia, Arina Dmitrieva. Η μεταβίβαση και η εγγραφή της νέας εταιρείας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας της Ρωσίας στις 25 Αυγούστου.
Μια πηγή δηλώνει στο Billboard ότι η νέα εταιρεία είναι μία εντελώς ανεξάρτητη και ξεχωριστή οντότητα από τη Sony Music Group και ότι θα εκπροσωπεί μόνο τους τοπικούς καλλιτέχνες της καλλιτέχνες.
Το ρεπερτόριο των διεθνών καλλιτεχνών που διένειμε προηγουμένως η Sony Music Russia δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία της μεταβίβασης.
Η Sony Music έχει υποβάλει επίσημο αίτημα στις ρωσικές υπηρεσίες streaming για να αφαιρέσουν οποιαδήποτε κυκλοφορία της εταιρείας είναι ακόμη διαθέσιμη στη χώρα. Οι νέες διεθνείς κυκλοφορίες της Sony Music δεν είναι διαθέσιμες στη Ρωσία από τον Μάρτιο, αλλά τα άλμπουμ και τα τραγούδια που είχαν ανέβει στις τοπικές πλατφόρμες streaming πριν από την εισβολή είναι ακόμη διαθέσιμη.
 

Leave a Comment