Αεικίνητος με όρεξη για ζωή, ο Κώστας Μπίγαλης δεν σταματάει να δημιουργεί, να ονειρεύεται, να ηχογραφεί τραγούδια και να εξελίσσεται συνεχώς!Σε συνέντευξή του μίλησε για την ενασχόλησή του με το θέατρο αλλά και τι είναι εκείνο που κάνει τα τραγούδια του διαχρονικά.

-Σας συναντούμε στη θεατρική παράσταση «Προδοσία», μιλήστε μου για τον ρόλο σας.

Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Είμαι ενθουσιασμένος για την παράσταση αυτή. Παίζουμε μαζί με τον Βύρωνα Κολάση και την Έμμυ Δημητρακοπούλου στο «θέατρο της ημέρας». Για την ιστορία του έργου πρέπει να αναφέρω ότι η «Προδοσία» του βραβευμένου Νομπελίστα Χάρολντ Πίντερ, ένα από τα σημαντικότερα έργα του σπουδαίου Βρετανού δραματουργού και την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Βύρων Κολάσης. Εγώ λοιπόν κάνω τον ρόλο του παθιασμένου, αλλά ταυτόχρονα ανασφαλούς και ενοχικού εραστή Τζέρρυ. Ο Τζέρρυ είναι ο εραστής του ερωτικού τρίγωνου ο οποίος έχει παράνομο δεσμό με τη γυναίκα του καλύτερου φίλου του, οι προδοσίες όμως είναι πολλές.

-Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το θέατρο;

Η εσωτερική ανάγκη να εκφραστώ και να εκτονωθώ δημιουργικά μέσω αυτής της μορφής τέχνης, η οποία όταν λειτουργεί είναι μαγική και τουλάχιστον για μένα και ψυχοθεραπευτική.

-Ποιο είναι το μυστικό που τα τραγούδια σας έγιναν διαχρονικά;

Ο κόσμος αγαπάει αυτά τα τραγούδια γιατί του ξυπνούν μνήμες από την εφηβεία. Θυμάται γενικώς ότι ήταν συνδεδεμένο με αυτά τα τραγούδια. Ήρθε ένα παιδί και μου λέει ότι έδινε πανελλήνιες πριν από 30 χρόνια, αρχές δεκαετίας του ‘90 και επειδή είχε άγχος, άκουγε το «Ρίνα Κατερίνα». Το οποίο είναι πολύ τιμητικό, όταν ένα ποπ τραγούδι, γιατί δεν έχω γράψει και τίποτα ορατόρια, παίζει ένα ρόλο έτσι καθοριστικό.

-Πώς κρίνετε την απόφαση της ΕΡΤ και του κοινού να στείλουν στην Eurovision την Κλαυδία;

Δεν έχω άποψη γιατί από σένα τώρα μαθαίνω ότι θα πάει στην Eurovision η συγκεκριμένη κοπέλα. Δεν ασχολούμαι καθόλου με την Eurovision πλέον. Λογικά για να την στέλνουν πιστεύω ότι είναι μια καλή τραγουδίστρια και το μόνο που μπορώ να πω είναι να έχει καλή επιτυχία., είπε ο Κώστας Μπίγαλης στο περιοδικό Λοιπόν και στον Παναγιώτη Βαζαίο.