Όλα αυτά τα χρόνια ισορροπεί με μεγάλη δεξιοτεχνία ανάμεσα στο ροκ και στο έντεχνο, ανάμεσα στο εμπορικό και στο ποιοτικό.Ανατρεπτικός, αντι – lifestyle, χειμαρρώδης και mainsteam είναι μερικοί από τους πρώτους χαρακτηρισμούς που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς το όνομα του!

Ο Χρήστος Δάντης μετρά 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο και κάθε του μουσικό βήμα, από «Το Παλιό Μου Παλτό» και τα «Δακτυλικά Αποτυπώματα» έως και το «Δεν Υπάρχει Θεός», αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην Ελληνική δισκογραφία. Τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού με τίτλο «Τα ‘Δα Όλα». Πρόκειται για μία μπαλάντα που θυμίζει αρκετά το παλιό του ρεπερτόριο και θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, μαζί με ένα video clip γυρισμένο υπό τη σκηνοθετική ματιά του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου, από την Walnut Entertainment.

Το tralala.gr και η Ελεάννα Καπάνταη βρέθηκαν στα backstages των γυρισμάτων του clip για να συνομιλήσουν με τον καλλιτέχνη και να σου δώσουν μία γεύση από το τι έρχεται.

Διαβάστε παρακάτω όσα μας είπε…

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε; Ανανεωμένος και με νέο τραγούδι; 

Είμαι χαρούμενος πολύ. Νέο τραγούδι, είναι ένα τραγούδι που κυκλοφορεί μέσω της Walnut Entertainment. Έχω γράψει εγώ τη μουσική και τους στίχους ο Νίκος Σαρρής. 

Το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφορείς από αυτή τη δισκογραφική στέγη.

Ναι, είναι το δεύτερο που κυκλοφορούμε, εν αναμονή καραντίνας και είναι ένα τραγούδι ερωτικοκοινωνικό ας το πούμε έτσι για έναν άνθρωπο που είναι μόνος του και τα έχει δει όλα στη ζωή του. Χρησιμοποιείται η φράση αυτή με τη γνωστή έννοια… «τα έχω δει όλα» και έχω φρικάρει!

Σε αντιπροσωπεύει θα έλεγες ως Χρήστο αυτός ο στίχος; Τα έχεις δει όλα;

Εντελώς… νομίζω όλους μας αυτή την περίοδο. 

Την καραντίνα πως τη βίωσες; Πιο δημιουργικά, πιο ξεκούραστα; 

Στην αρχή ήταν πολύ δημιουργικά και ευχάριστα…μετά άρχισε να ζορίζει το πράγμα. Τώρα υπό τον κίνδυνο μίας νέας καραντίνας είμαστε όλοι φοβισμένοι. 

Πόσο δύσκολο είναι σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν να βγει ένα τραγούδι και να είναι και καλό; 

Νομίζω ότι αυτή η περίοδος ενδείκνυται για να να βγάλεις καλά τραγούδια, να την ψάξεις περισσότερο μουσικά και νομίζω ότι από μόνος του ο καθένας έχει την τάση να ψαχτεί και να κάνει κάτι διαφορετικό, πιο εσωτερικό και πιο ρομαντικό αν θες. Γενικά υπάρχει η τάση της μουσικής να γυρίσει προς τα πίσω και αυτή είναι μία 80’s μπαλάντα που θυμίζει πολλά από το παλιό μου ρεπερτόριο. 

Βγαίνουν κατά τη γνώμη σου καλά τραγούδια τις μέρες μας;

Ναι, έχει αρκετά καλά τραγούδια. 

Παρόλο που βγαίνουν πολλά;

Δεν νομίζω ότι βγαίνουν πολλά, απλά είναι πολλοί οι καλλιτέχνες. Ο καθένας βγάζει ένα single πια. Είμαστε στην αγορά του single και ο καθένας βγάζει λίγα τραγούδια τον χρόνο. Οι καλλιτέχνες είναι πολλοί, τα τραγούδια νομίζω είναι λίγα!

Μετράς 30 χρόνια πλέον στον χώρο… Σε έναν καλλιτέχνη που κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα τι θα έλεγες;

Να μη στηριχτεί στη δουλειά αυτή για τον βιοπορισμό του και να την κρατήσει για το κέφι του, το γούστο του, την αλητεία του και την αλήθεια του. Να μην έχει στόχο το hit, γιατί αυτό θα του γίνει τροχοπέδη. Να μην πρέπει με το ζόρι να χιτάρει για να «την βγάλει». Μόνο έτσι θα φανεί ανάμεσα στην πληθώρα των καλλιτεχνών. Νομίζω ότι θέλει πολύ κόπο από τα νέα παιδιά… είναι δυσκολότερα τα πράγματα πλέον γι’ αυτούς. Πραγματικά, η άμυλα και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η πληροφορία ενώ έχει το μέσο να φτάσει προς τα έξω, υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να καταφέρει τον σκοπό της… πολλοί χάνονται μέσα στην τόση υπερπληροφόρηση. 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τα backstages των γυρισμάτων:

 

Πηγή: www.tralala.gr

Leave a Comment