Ένα ασύλληπτα μεγάλο χρηματικό ποσό καλείται με απόφαση του μονομελούς εφετείου Θεσσαλονίκης να πληρώσουν ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης και οι εταίροι του, σε πρώην συνεργάτη τους για μη καταβληθείσες δεδουλευμένες αποδοχές.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, για την οποίο ο δικηγόρος του τραγουδιστή Αλέξης Κούγιας θα στραφεί στον Άρειο Πάγο για δικαίωση, ο πρώην συνεργάτης και φίλος από το 1996 του Νίκου Βέρτη, αξιώνει το ποσό των 278.000 ευρώ από την 1 Σεπτεμβρίου του 2009 όπου ξεκίνησε η εργασιακή τους σχέση.
 
Το ποσό αυτό όπως εξήγησε σε δηλώσεις της στο Tlive της Τατιάνας Στεφανίδου η δικηγόρος του πρώην συνεργάτη του τραγουδιστή Ανθή Γκιουρτζίδου κινδυνεύει να ξεπεράσει το 1 εκατ.ευρώ από τα δώρα, τα επιδόματα και τις απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ. Όπως ανέφερε η δικηγόρος ο εντολέας της υπήρξε από το 1996 προσωπικός φίλος του τραγουδιστή, ενώ από το 2009 οι δυο άνδρες ξεκίνησαν να συνεργάζονται και επαγγελματικά. Συγκεκριμένα ο Νίκος Βέρτης έκανε πρόταση στον πρώην φίλο του να αναλάβει την θέση του οικονομικού διευθυντή τόσο του ιδίου όσο και των δυο εταιριών που κατέχει μαζί με άλλους: «Προσλήφθηκε ως οικονομικός διευθυντής και βοηθός λογιστή. Οι οικονομικές μηνιαίες αποδοχές που είχαν συμφωνηθεί ήταν 2χιλ ευρώ ως οικονομικός διευθυντής του ιδίου, 1.500 ευρώ ως οικονομικός διευθυντής σε μια από τις δυο εταιρίες του και 1.500 για την άλλη επίσης εταιρία. Μιλάμε για αποδοχές 5χιλ, οι οποίες δεν καταβάλλονταν όλες. Λάμβανε μόνο τον μισθό των 2χιλ ως οικονομικός διευθυντής του ίδιου, ενώ από τις άλλες δουλειές δεν έλαβε ποτέ κανένα ποσό, ούτε δώρα, ούτε επιδόματα, άδειες με αποτέλεσμα το ποσό τα φτάσει τα 278χιλ ευρώ, τα οποία και επιδίκασε το Εφετείο. Όμως εκτός από αυτά είναι και οι ασφαλιστικές εισφορές, που σήμερα μαζί με τους τόκους ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ».
 
Μετά την εξέλιξη αυτή η πλευρά του Νίκου Βέρτη και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας ετοιμάζουν να καταθέσουν άμεσα αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης που δικαίωσε τον πρώην συνεργάτη του τραγουδιστή.
 
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε νωρίτερα ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει πως ο τραγουδιστής έχει πέσει θύμα μιας οργανωμένης ομάδας η οποία προσπαθούσε να του αποσπάσει χρήματα «οργανωμένη ομάδα, με επικεφαλής την πρώην δικηγόρο του και έναν οικονομοτεχνικό σύμβουλο, ο οποίος παραπλανούσε τον κο Βέρτη ότι είναι λογιστής, σε συνεργασία μ’ ένα δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί τους και οι οποίοι επί σειρά ετών προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδιστών, τον κ. Νίκο Βέρτη, παράνομα».
 
Όλη η δήλωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια για τον Νίκο Βέρτη έχει ως εξής:
 
«Αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε αυτό το δελτίο τύπου, γιατί μία οργανωμένη ομάδα, με επικεφαλής την πρώην δικηγόρο του και έναν οικονομοτεχνικό σύμβουλο, ο οποίος παραπλανούσε τον κο Βέρτη ότι είναι λογιστής, σε συνεργασία μ’ ένα δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί τους και οι οποίοι επί σειρά ετών προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδιστών, τον κ. Νίκο Βέρτη, παράνομα, αφού αυτό απαγορεύεται και είναι και ποινικό αδίκημα, δημοσιοποίησαν το περιεχόμενο μιας αποφάσεως, την οποία εξέδωσε μόνο ένας Εφέτης (Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης) και η οποία δεν είναι αμετάκλητη, βάσει του σκεπτικού της οποίας ο ένας και μοναδικός Δικαστής δέχτηκε, χωρίς κανένα μάρτυρα, που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του οικονομοτεχνικού συμβούλου και χωρίς καμία έγγραφη συμφωνία περί αποκλειστικής απασχολήσεώς του ως υπαλλήλου του κου Βέρτη, με απολαβές 10.000 ευρώ το μήνα, ότι αυτός δεν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά αποκλειστικός υπάλληλος του κου Βέρτη, αγνοώντας αδιάσειστα στοιχεία (μάρτυρες, έγγραφα), τα οποία προσκόμισαν οι συνάδελφοί μας, που χειρίστηκαν την υπόθεση μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
 
 
Στον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια και στους συνεργάτες δικηγόρους του γραφείου μας ανετέθη χθες από τον κ. Νικόλαο Βέρτη η σύνταξη του δικογράφου της αναίρεσης κατά αυτής της αποφάσεως του μοναδικού αυτού Δικαστή, ενώπιον του Προέδρου και των μελών του Αρείου Πάγου, ώστε την αμετάκλητη απόφαση επί αυτής της υποθέσεως να εκδώσουν όχι ένας δικαστής αλλά πέντε ανώτατοι Δικαστές με επικεφαλής τον Πρόεδρο ή έναν εκ των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.
 
Ο κ. Βέρτης θα στραφεί δικαστικά εναντίον όλων εκείνων που δημοσιοποίησαν παρανόμως αυτήν τη μη αμετάκλητη απόφαση.
 
Σημειωτέον ότι ο κ. Βέρτης έναντι αυτής της οργανωμένης ομάδος έχει δικαιωθεί δικαστικά με σειρά δικαστικών αποφάσεων και είμαστε βέβαιοι, βάσει των στοιχείων που τέθηκαν υπόψη μας, ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα.
 
Η δικαιοσύνη απονέμεται από ανθρώπους και τα ανθρώπινα λάθη των Δικαστών πάντοτε διορθώνονται από ανώτερους δικαστές και δικαστήρια με τελικό σταθμό τον Άρειο Πάγο».

Leave a Comment