Την επιθυμία του να ασχοληθεί με την πολιτική αποκάλυψε, μιλώντας στην εκπομπή «Τρεις ΘΕΜΑτοφύλακες» με τους Δημήτρη Τυχάλα, Βασίλη Αναστασόπουλο και Μιχάλη Μουσελίμη, ο αγαπημένος τραγουδιστής Νικηφόρος.

«Έχω πράγματα που θα μπορούσα να δώσω» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μάλιστα ότι του έχουν γίνει και προτάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν τον ικανοποιούσαν.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι υπουργός ή βουλευτής, θέλει ωστόσο να μετέχει στον δημόσιο διάλογο και να έχει βήμα. «Στην Πάτρα θα έβγαινα βουλευτής» παραδέχτηκε πάντως, χαριτολογώντας και ανατρέχοντας στα φοιτητικά του χρόνια, για να πει χαρακτηριστικά ότι «ζούσε πριγκιπικά» στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.
«Υπάρχουν ωστόσο ταμπού» προσέθεσε, εκτιμώντας ότι «δύσκολα θα δεχτούν στην πολιτική έναν άνθρωπο του εμπορικού ρεπερτορίου».
Όσο για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης, ο Νικηφόρος δεν δίστασε να πει ότι, από την στιγμή που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, «είναι λογικό να μην ανοίγουν». «Δεν γίνεται να τα βάζουμε με την κυβέρνηση και να κοιτάει ο καθένας την πάρτη του» συμπλήρωσε.
«Δεν είχαμε ποτέ σοβαρή εκπροσώπηση ως κλάδος» είπε ακόμη για τους τραγουδιστές και τους μουσικούς, αφήνοντας μάλιστα αιχμές. «Τα ηνία τα είχαν πάρει άνθρωποι από τον αριστερό χώρο, των οποίων τα έσοδα είναι κυρίως από συναυλίες» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ο Νικηφόρος Βυθούλκας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, μίλησε για το πώς αξιοποίησε τον χρόνο του εν μέσω  πανδημίας, λέγοντας ότι, για τον ίδιο, ήταν μια ευκαιρία να ξεκουραστεί και να διαβάσει Ιστορία και Φιλοσοφία. «Μου φαίνεται απίστευτο» είπε χαρακτηριστικά, «ότι στην ύλη της Ιστορίας μας δεν μαθαίναμε για τον Εμφύλιο». 
«Δεν γίνεται να ψηφίζεις, χωρίς να γνωρίζεις βασικά πράγματα, να μην υπάρχει ο Εμφύλιος στα βιβλία Γενικής Παιδείας […] Μας μάθαιναν να μισούμε την Ιστορία, όταν ήμασταν μικροί, να “παπαγαλίζουμε”» συνέχισε, ενώ μίλησε και για την εκμάθηση της Γλώσσας, ως εργαλείου για να «ξεκλειδώνεις τον εγκέφαλο».
Μιλώντας για τα όνειρά του, είπε ότι δεν έχουν να κάνουν με χρήματα και δόξα, αλλά «με το πόσο μπορεί να σε αγαπήσει ο κόσμος». «Πίστευα ότι θα είχα παιδιά στα 21, 22, 23 μου χρόνια, τώρα το σκέφτομαι και γελάω» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Είναι “λαχείο” να βρεις τον σωστό άνθρωπο και να κάνεις οικογένεια».
 

Leave a Comment